Šport
7 ogledov

"Igral bi za Katalonijo!"

luis enrique guardiola EPA
Nekdanjemu vezistu španske reprezentance je žal, da ni dobil priložnosti, da bi zaigral za reprezentanco Katalonije, ki je začela neuradne tekme igrati šele po njegovi upokojitvi.

Josep Guardiola je sredi hudih kritik, ki jih je v Španiji deležen njegov katalonski rojak in nekdanji varovanec Gerard Piqué, spregovoril o razočaranju, ki ga še vedno čuti, da za Katalonijo za časa igralske kariere ni nastopil.

Trener Bayerna ne skriva dejstva, da podpira možnost samoodločbe in tudi morebitno odcepitev severovzhodne španske pokrajine. Nekdanji strateg Barcelone je kot vezist zbral 47 nastopov za izbrano vrsto Španije in bil z njo v katalonski prestolnici leta 1992 tudi olimpijski prvak.

Reprezentanca Katalonije zdaj obstaja, toda Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ji dovoljuje zgolj igranje prijateljskih tekem, tako da lahko Katalonci istočasno igrajo tako za Španijo kot za katalonsko izbrano vrsto. "Če bi obstajala katalonska država, potem bi igral za katalonsko reprezentanco, saj sem iz Santpedorja," je izjavo Guardiole prenesel dnevnik MARCA. "Toda zelo srečen sem bil tudi s Španijo," je še politično korektno dodal.

V osrčju Pirenejskega polotoka v zadnjih tednih in mesecih divja hud plaz kritik na račun Piquéja, branilca Barcelone in španske reprezentance, ki si je z odkritim podpiranjem referenduma o neodvisnosti Katalonije in nekaterimi provokacijami v smeri Real Madrida prislužil žvižge španskih navijačev na tekmah reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.