Magazin > VIP
360 ogledov

Igralca trpinčili in umorili, ker je bil gej

Karar Nushi Facebook
Manekena in igralca ugrabili, trpinčili in umorili zaradi njegove spolne usmerjenosti.

Kararja Nushija, iraškega manekena in igralca, študenta likovne umetnosti v Bagdadu, so umorili na ulicah iraške prestolnice. Na njegovem telesu so našli vbodne rane in znake mučenja, piše Iraqi News. Njegovi prijatelji menijo, da so ga umorili muslimanski skrajneži, zaradi njegovega načina oblačenja, dolgih las in ker se je družil z ženskami.

Kot poročajo tuji mediji, naj bi se Nushi pred smrtjo pripravljal na lepotno tekmovanje, ki bi se ga moral udeležiti čez nekaj dni. Kararja so nekateri njegovi prijatelji in oboževalci označili za iraškega Brada Pitta.

Njegovi oboževalci in prijatelji se od njega poslavljajo preko družbenih omrežjih, kjer so se nekateri razpisali tudi o skrajnežih islamske države. Obsojajo jih namreč, da so nečloveški, ker ljudi mučijo in ubijajo zaradi njihove spolne usmerjenosti. Lansko leto so skrajneži moškega, za katerega so verjeli, da je gej, vrgli iz stolpnice. Pred tem so v Aleppu umorili slepega moškega, ki naj bi bil prav tako gej.

Komentarjev 2
  • NeAnonimni 19:56 11.julij 2017.

    Willkomen!!

  • Waltter 19:56 11.julij 2017.

    Sam je vedel da je to prepovedano in smrtno nevarno dejanje - in kakšna bo kazen. Če je nekaj prepovedano ni dovoljeno (dasiravno gre za spolno usmerjenost) tam doli pač veljajo takšni zakoni in se jih mora držat tako kot ...prikaži več mi vsi. Če je hotel postati mučenik mu je uspelo - žalostno je kar se je zgodilo. Tudi pri nas se moramo držati zakonov kot je npr. prepovedano vožnja skozi rdeči semafor. Pa noben tega ne ponavlja in protestira da bi dosegel novo pravilo ki bi pravilo da mu je to tudi omogočeno.Iz držav kot so te to ni niti novica niti grozljivka ampak za njih vsakdan - žalostno pa je da hočejo to tudi tukaj narediti.