Šport > Nogomet
47 ogledov

Igralec Chapeja spoznal svojega rešitelja

Helio Neto, Chapecoense Reševalni pas/Twitter
Nogometaš Chapecoenseja Helio Neto je preživel svoj zadnji dan na intenzivni negi. obiskal pa ga je policist, ki mu je rešil življenje.

Helio Neto je eden izmed trojive nogometašec Chapecoenseja, ki so preživeli letalsko nesrečo ob padcu letala v bližini kolumbijskega mesta Meellin. Ima celo nekaj možnosti, da znova zaigra nogomet, zadnji dan na intenzivni negi v bolnišnici pa ga je obiskal policist Nilson Lengua, ki ga je našel ob iskanju preživelih.

"To je bila moja dolžnost," je v čustvenem pogovoru z nogometašem dejal policist indodal: "Zelo rad imam nogomet in ko sem izvedel, za kaj gre, je bilo to zame nekaj velikega." Helio Neto je preživel šest ur v zelo težkih razmerah, nato pa ga je našel Lengua. Nogometaš trenutno okreva po pljučnici, kasneje pa ga čaka popolna psihična in fizična rehabilitacija.

"Rad bi se zahvalil vsem, ki mi želijo hitro okrevanje," pa je dejal nogometaš. Zdravnik Edson Stakonski celo meni, da obstajajo možnosti, da bi se igralec vrnil k igranju nogometa: "Je nekaj možnosti, a počasi, vse ob svojem času."

Mislil je, da se je poškodoval na tekmi

Neto se je pred kratkim zbudil iz kome, njegovo prvo vprašanje pa je pretreslo zdravnike. "Ali smo osvojili naslov. Kako je minila tekma z Atletico Nacionalom?" je vprašal igralec, ki je mislil, da je poškodbo utrpel na tekmi.

Doktorji mu najprej niso želeli povedati resnice, saj so se bali, da se mu bo stanje poslabšalo. Nogometaš se je kasneje začel zavedati, da takšnih poškodb ni mogel utrpeti na zelenici, po pogovoru z njegovim očetom so mu razkrili obsežnost tragedije.

"To smo storili v dogovoru z njegovim očetom in psihologom. Ko je izvedel, da so njegovi soigralci mrtvi, je bil zelo čustven. Zelo ga je prizadelo, a je zelo močna oseba," je dejal zdravnik Carlos Mendonca.

V letalski nesreči, ki se je pripetila 29. novembra, je umrlo 71 oseb, od tega 19 nogometašev Chapecoenseja. Preživeli so le Jackson Follmann, Alan Ruschel in Helio Neto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.