Šport
19 ogledov

Nogometaš obsojen posilstva bi igral na Malti, a ...

Ched Evans EPA
Ched Evans, ki je bil obtožen posilstva in je že odsedel svojo kazen, ne sme nadaljevati svoje kariere v tujini.

Ched Evans, nekdanji reprezentant Walesa, ki je v svoji članski karieri nastopal za Manchester City, Norwich City in Sheffield United, je dobil ponudbo, da na Malti zaigra za klub Hibernians, a ga je pristojno ministrstvo opozorilo, da ne sme delati na tujem, saj je še vedno le na pogojni prostosti.

Evansa so sicer aprila 2012 obtožili posilstva sobarice v hotelu v bližini mesta Rhyl v severnem Walesu. Na zatožni klopi se je takrat znašel tudi Clayton McDonald, ki pa so ga oprostili, trenutno pa je član petoligaša Southporta. Oktobra lani je bil Evans po poltretjem letu prestajanja petletne zaporne kazni izpuščen, vse odtlej pa išče nove delodajalce.

Oblasti so mu sicer dovolile, da po izpustitvi znova zaigra za Sheffield United, a je 160.000 podpisnikov peticije to preprečilo, uprli so se predvsem navijači kluba in pokrovitelji. Njegovim nogometnim uslugam so se odpovedali tudi angleški nižjeligaški klubi Tranmere, Oldham in Hartlepool. Nogometaš je svojo krivdo vseskozi zanikal in trdil, da je sobarica privolila v spolni odnos, a ga je sodišče spoznalo za krivega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.