Magazin > VIP
41 ogledov

Igralko zaradi bogokletstva obsodili na 26 let

Veena Malik Profimedias
Pakistansko televizijsko in filmsko igralko Veeno Malik je sodišče obsodilo na 26-letno zaporno kazen zaradi bogokletstva.

Veeno Malik, njenega moža in lastnika medijske hiše Jang-Geo, so obsodili na 26 let zapora. Vzrok za takšno kazen je prizor, ki temelji na zakonu ene od Mohamedovih hčera. Vsem trem je bila naložena denarna kazen, izročiti pa bi morali tudi potne liste. 

Prizor, v katerem Malikova uprizori poroko s poslovnežem Asadom Bashirjem Khanom in v ozadju igra verska pesem, je sprožil buren odziv javnosti. Maja je neka verska organizacija vložila uradno pritožbo, ker naj bi prizor oskrunil družino preroka Mohameda. 

Sodnik je v četrtek izrekel sodbo in za trojico izdal zaporne naloge. "Po pregledu vseh dokazov tožilstva, menim, da je tožilstvo dokazalo obtožbe zoper prestopnike.“ Sodnik je svojo odločitev utemeljil z besedami, da je zlobno dejanje užalilo čustva vseh muslimanov v državi, česar ne gre jemati lahko. 

Malikova je trenutno v Dubaju, a se namerava vrniti v državo in spodbijati sodbo. "Šestindvajset let je celo življenje. Vendar zaupam pakistanskim višjim sodiščem. Ko bo znana končna sodba, bo pravica na moji strani. Nič slabega se ne bo zgodilo,“ je prepričana igralka. Sodba je bila namreč razglašena na mejnem območju, kjer imata vpliv tako Pakistan kot Indija, zaradi česar sodb tamkajšnjih sodišč v preostalem delu Pakistana pogosto ne upoštevajo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.