Slovenija
30 ogledov

Janković potrdil: za Ikeo v igri lokacija v BTC

Ikea Shutterstock
Primerno zemljišče naj bi švedskemu pohištvenemu velikanu prodal Triglav. Janković je novico potrdil.

Ljubljanski župan Zoran Janković je potrdil, da je za gradnjo trgovskega centra švedskega pohištvenega velikana Ikea v Sloveniji v igri lokacija ob Kristalni palači v ljubljanskem BTC. Trenutno potekajo strokovna preverjanja lokacije, tečejo pa tudi pogovori z lastnikom 84.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča, Zavarovalnico Triglav. Janković ni želel napovedovati, kdaj naj bi se začela gradnja centra. 

Posel bi bil lahko po pisanju časnika Finance sklenjen že v nekaj mesecih, lokacija pa naj bi ustrezala merilom Ikee, ki zahtevajo ravno pravšnjo oddaljenost od središča mesta in imajo dobro prometno povezavo. S prodajo zemljišča naj bi se strinjal tudi Triglav.

Celotna naložba naj bi bila po ocenah, ki jih navaja časnik, vredna najmanj 50 milijonov evrov, center pa bi bil podoben tistemu v Zagrebu, velikemu približno 35.000 kvadratnih metrov in s 300 zaposlenimi. Če bo posel sklenjen, bi njihove trgovine v Sloveniji lahko zaživele najprej v sezoni 2016/17.

Ikea ima svoje poslovalnice tako v Italiji kot Avstriji, poleti pa bodo odprli tudi center v Zagrebu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.