Šport > Nogomet
16 ogledov

Iker spet v ekipi: s tribune na klop

Casillas Real Madrid Levante Valdebebas trening Liga BBVA Španija liga prvenstvo
1/7
EPA
Iker Casillas se po dveh zaporednih tekmah, na katerih ga trener Real Madrida José Mourinho ni uvrstil niti na klop, vrača v postavo belega baleta, ki ga v soboto čaka domača tekma proti Levanteju. To je na petkovi novinarski konferenci potrdil Mourinhov pomočnik Aitor Karanka. Casillas bo tekmo spet začel na klopi.

"Včeraj je igral na tekmi enajst proti enajst in bili smo zadovoljni z njegovim povratkom. To, da je Iker z nami, je za nas garancija," je pred sobotno tekmo z Levantejem povedal "neuradni predstavnik za stike z javnostjo pri Real Madridu", pomočnik trenerja Aitor Karanka. Nekdanji Casillasov soigralec pri belem baletu kljub vsemu ni želel iti v podrobnosti.

Veliko polemik so denimo v četrtek izzvale besede nekdanjega športnega direktorja kluba Arriga Sacchija, ki je za italijansko televizijo izjavil, da ima trener José Mourinho prav, ko Casillasa kljub zdravniški zeleni luči ni uvrstil v ekipo za tekmi z Mallorco in Galatasarayem, češ da je Casillas vedno treniral slabo. Sacchi je svojo izjavo medtem sicer že popravil, Karanka pa na direktno vprašanje, če Iker res trenira slabo, ni želel odgovoriti.

"Ni mi potrebno ocenjevati, če trenira dobro ali slabo, jaz moram samo reči, da je za nas zelo pomemben," je dejal Karanka, isti možak, ki je še pred dnevi trdil, da Casillas morda ima zdravniško zeleno luč, a še nima tekmovalne, očitno pa so se stvari v zadnjih dneh radikalno spremenile, četudi Casillas seveda ni odigral niti ene tekme, razen na treningu.

"Zdaj ima tekmovalno zeleno luč," je v petek še pristavil Karanka. Kapetan španske reprezentance se je pred kratkim vrnil po poškodbi prsta, ki jo je staknil na tekmi v Valencii. Mourinho, s katerim se več kot očitno ne razumeta najbolje, ga po nekaterih namigovanjih v dveh mesecih okrevanja ni niti enkrat ogovoril, medtem ko je ob Casillasovi odsotnosti blestel Diego López, ki ga je beli balet kot urgentno zamenjavo pripeljal iz Seville.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.