Šport > Nogomet
61 ogledov

Ilić in Astana le še korak do LP

Astana EPA
Kazahstanski prvaki so na prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov doma ugnali ciprski APOEL (1:0)

Astana, ki je v drugem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov izločila Maribor, je le še 90 minut oddaljena od evropske elite. Na domačem igrišču so Kazahstanci namreč brez prejetega zadetka ugnali APOEL (1:0) in si tako pripravili lepo izhodišče pred povratno tekmo na Cipru. Branko Ilić je za Astano odigral celotno srečanje.

Domači so v tekmo krenili bolje in začetno premoč unovčili v 14. minuti, ko je z glavo po predložku Foxija Kéthévoame zadel Bauržan Jolčiev. Gostje so nato prevzeli pobudo, a bi Jolčiev v 28. lahko podvojil prednost, vendar s polvolejem iz bližine ni bil uspešen.

V drugem polčasu je APOEL krenil po izenačenje. V 50. minuti je z razdalje malce zgrešil Tomás de Vincenti, strel Georgiosa Efrema pa je odbil vratar Nenad Erić. Efrem je poskusil tudi osem minut kasneje, z leve je močno sprožil mimo gola. V 62. minuti je s prostega strela za goste dobro streljal še Luís Leal.

V končnici tekme se je spet prebudila Astana. V 77. minuti je Nemanja Maksimović polvolej z roba kazenskega prostora poslal čez gol, gostujoči vratar Boy Waterman pa je pred zadnjim žvižgom ubranil dva nevarna strela Kéthévoame, nato pa je domači krilni napadalec v sodnikovem dodatku meril mimo gola iz obetavne situacije.

Liga prvakov, 4. predkolo:

Astana : APOEL  1:0 (1:0)
Džolčijev 14.
Branko Ilić (Astana) je igral vso tekmo.

BATE Borisov : Partizan  1:0 (0:0)
Gordejčuk 75.
Gregor Balažic (Partizan) je igral vso tekmo.

Lazio : Bayer Leverkusen  1:0 (0:0)
Keita 77.

Manchester United : Club Brugge  3:1 (2:1)
Depay 13., 43., Fellaini 94.; Carrick 8./ag

Sporting : CSKA Moskva  2:1 (1:1)
Gutierrez 12., Slimani 82.; Doumbia 40.
Ažbe Jug (Sporting) ni bil v kadru.

Jutri:
Skenderbeu - Dinamo Zagreb
Celtic - Malmö
Basel - Maccabi Tel Aviv
Rapid - Šahtar
Valencia - Monaco

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.