Šport > Nogomet
34 ogledov

Ilić v Astano in na noge Mariboru!

branko ilić partizan EPA
Po poročanju srbskih medijev je odhod najbolje plačanega posameznika srbskih prvakov dogovorjen, Kazahstanci pa bodo Beograjčanom plačali 300.000 evrov.

Branko Ilić se bo v tem poletju le preselil iz vrst srbskega prvaka Partizana, in sicer daleč na vzhod, še dlje od najbolj optimističnih pričakovanj. Za slovenskega reprezentanta se je najbolj zanimal klub iz Turčije, čeprav naj bi bil dogovor že blizu, pa bo naslednja postaja izkušenega branilca očitno kazahstanska Astana, je poročal Mozzart Sport.

Po zadnjih informacijah srbskih kolegov je na Humsko 1 prispela ponudba v višini 300.000 evrov, zato bo Ilić kmalu zapustil priprave na Pohorju in se napotil proti aktualnim državnim prvakom Kazahstana. 32-letnega Ilića bo v Astani pričakal Nemanja Maksimović, kot Ljubljančan nekdanji član Domžal in junak nedavnega svetovnega prvenstva mladih, na katerem je Srbija z njegovim golom po podaljšku osvojila naslov.

Vodilni možje črno-belih se po poročanju iz Srbije niti niso trudili zadržati Ilića, čigar plača (160.000 evrov) je bila preveliko breme za proračun. Ilić je izrazil razočaranje nad pomanjkanjem ambicij beograjskega velikana in iskal nov klub, na koncu pa se je očitno odločil za Astano.

Slednja se čez nekaj dni podaja na prvo tekmo kvalifikacij za Ligo prvakov proti Mariboru, ki bo gostil prvi obračun drugega predkola v Ljudskem vrtu. Partizan je sicer lepo zaslužil, saj se je Ilić po sezoni s Hapoelom Tel-Avivom v srbsko prestolnico leta 2014 preselil kot prost igralec.

Ilić je bil v lanski sezoni standarden v postavi srbskega prvaka s 44 tekmami v vseh tekmovanjih, dosegel pa je tudi štiri gole in bo velika okrepitev za Kazahstance, ki po lanski šampionski sezoni prejemajo nekaj več zadetkov in so trenutno na tretjem mestu na lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.