Šport > Nogomet
24 ogledov

Iličić blizu gola, odmevna zmaga Viole

josip iličić EPA
Slovenski reprezentant je vstopil v drugem polčasu in bil blizu zadetka proti angleškim prvakom, ki so razočarali domače navijače po povratku v London (0:1).

Fiorentina je uspela po Barceloni premagati še enega državnega prvaka, tokrat so vijoličasti z Josipom Iličićem, ki je vstopil v drugem polčasu, ugnali Chelsea. Na Stamford Bridgu je "Viola" slavila z minimalnih 1:0 in z zadetkom Gonzala Rodrígueza se je tudi zaključil letošnji pokal International Champions, ki ga je osvojil Paris Saint-Germain.

Fiorentina je zapretila že v drugi minuti, ko je z desetih metrov poskusil Federico Fernández, toda na mestu je bil z odličnim posredovanjem Asmir Begović. Chelsea je odgovoril prek Rubena Loftusa-Cheeka, ki je po levi prodrl v kazenski prostor in nanizal nekaj vijoličastih, nato pa s strani z okoli osmih metrov meril v blok.

Oscar je v 27. minuti poskusil tudi s prostim strelom, ki je zletel mimo vrat. Iz precejšnje uspavanke je tekmo dvignil Matías Vecino, ki je v 33. minuti skočil na odbito žogo in mojstrsko zatresel prečko. To je bilo resno opozorilo Angležem, ki pa ga niso vzeli dovolj resno in po strelu Marcosa Alonsa z leve je Begović uspel odbiti le do Rodrígueza, ki je žogo pospravil v mrežo za vodstvo.

Fiorentina je prevladovala do konca polčasa, a se rezultat ni spremenil. Chelsea bi kmalu zelo dobro začel nadaljevanje in v 53. minuti je osamljeni Branislav Ivanović z glavo z nekaj metrov zgrešil prav vse.

Josip Iličić, ki je vstopil nekaj minut prej, je v 67. minuti takoj zapretil in dobro meril s 13-14 metrov, a je njegov poskus po odbitku za las končal mimo Chelseajevih vrat. Za Fiorentino je zapretil tudi Ante Rebić, toda do konca so se Italijani bolj kot ne branili, a do nove spremembe na semaforju ni prišlo.

Gary Cahill je v 84. minuti z neposredne bližine meril v dobro postavljenega Luigija Sepeja, dve minuti kasneje pa je lepo priložnost za strel dobil Loic Rémy, a je ni izkoristil, tako da je Paulo Sousa v dvoboju portugalskih strategov prišel do lepega skalpa Joséja Mourinha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.