Šport > Nogomet
58 ogledov

Iličić: Čim dlje držati žogo

Rene Krhin, Dejan lazarević
1/12
Katarina Ponjavić
"Vse je odvisno od nas samih in od tega, kaj bomo pokazali na igrišču," je pred današnjim treningom v Stožicah pojasnil reprezentant Josip Iličić.

"Razmišljamo samo o tej tekmi. Dobro vemo, kaj bi nam prinesela morebitna zmaga. Vzdušje v reprezentanci je kot ponavadi odlično. Vse je odvisno od nas samih in od tega, kaj bomo pokazali na igrišču. Večina igralcev je v klubih prikazala dobro formo, vendar pa to ne pomeni veliko. Klub je eno, reprezentanca pa nekaj povsem drugega," je pred današnjim treningom na največjem slovenskem stadionu pojasnil Josip Iličić.

"Doslej na tekmah proti Švici nisem veliko igral. Upam, da bo tokrat sreča na naši strani. Švica je kompaktna reprezentanca. Veliko njihovih nogometašev igra v italijanski ligi in jih dobro poznam. Mogoče nam bi prav prišla tista točka, ki smo jo zapravili proti Angležem, vendar se moramo sedaj še toliko bolj osredotočiti na Švicarje," je pojasnil "Jojo", ki ne želi pogrevati starih nesporazumov s selektorjem Srečkom Katancem: "Teh stvari ne bi komentiral, saj so že preteklost. Sam razmišljam le o prihodnosti." 

Zvezdnik Fiorentine je zelo zadovoljen s svojim klubskim statusom in sodelovanjem z novim trenerjem, glede svoje vloge na tekmi v Baslu pa je bil precej skrivnosten: "Na treningih smo preizkušali različne variante. Na koncu se bo o postavitvi odločil selektor in verjamem, da se bo odločil pravilno."

"Vemo, da so Švicarji zelo kakovostni v zvezni vrsti in napadu, zato bomo morali biti zelo agresivni. Zagotovo nas bodo napadli, mi pa moramo žogo čim dlje držati v naših nogah,"
je zaključil Iličić, ki naj bi proti Švicarjem zaigral v vlogi drugega napadalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.