Šport > Nogomet
19 ogledov

Brezzobi Inter razhudil navijače: Udineseju točka

Thereau Antonsson Bologna Chievo
1/24
EPA
Inter je 30. kolo Serie A zaključil z novo slabo strelsko predstavo, ki je Udineseju pomagala do točke na San Siru (0:0). Juvenus znova zmagal, tokrat je padla Parma. Chievo v boju za obstanek prepričljivo ugnal Bologno, Valter Birsa sodeloval pri zmagi Milana v Firencah.

Srečanje na stadionu Artemio Franchi, ki ga je Josip Iličić gledal s klopi, Valter Birsa pa je igral od 79. minute, je dobil Milan (0:2) in Fiorentino praktično že izločil iz boja za Ligo prvakov, medtem ko so Rossoneri obdržali upanje na uvrstitev v Evropsko ligo.

Tekma se je začela s pobudo Fiorentine, ki pa ni znala kronati terenske premoči. Zapravljivost gostiteljev je v 23. minuti z golom z glavo iz bližine kaznoval Philippe Mexès. Milan je nato še dvakrat zapretil do konca polčasa, toda Neto je ostal nepremagan po strelih Sulleya Muntarija in Maria Balotellija.

V drugem delu so gostje dobro nadzorovali potek srečanja, nekaj mirnih minut za Clarenca Seedorfa je priskrbel Balotelli, potem ko je mojstrsko zadel s prostega strela. Že pred tem je za violo poskusil povratnik po suspenzu Borja Valero, po podvojitvi vodstva pa so Milančani znali zadržati prednost vse do konca tekme.

Juve maršira proti naslovu

Juventus je doma stežka premagal žilavo Parmo (2:1). Fantje iz luksuzne province so klonili, potem ko so bili neporaženi na kar 17 zaporednih tekmah. Stara dama ima že skoraj zagotovljeno 30. zvezdico, potem ko ima pred Romo ob tekmi več zdaj spet 14 točk naskoka.

Junak dvoboja v Torinu je bil Carlos Tevez, ki je dosegel oba zadetka za domače. Prvega je zabil iz težkega položaja po samostojni akciji sredi prvega polčasa, po dobre pol ure igre pa je dokončal ekipno akcijo in zadel iz bližine. Parma se ni predala in je v 62. minuti znižala prek nekdanjega juventina Cristina Molinara, ki je s silovitim volejem premagal Gigija Buffona

Kmalu zatem je še en nekdanji član bianconerov – Amauri – dobil neposredni rdeči karton, ker je s komolcem udaril Giorgia Chiellinija. Do konca tekme je bila Parma celo bolj nevarna, Molinaro pa blizu drugega gola, a mu ga je z dobro obrambo preprečil Buffon.

Napoli potrdil tretje mesto

Bolj kot Juventus je bil zanesljiv Napoli, ki je s Catanio opravil že v prvem polčasu. Po prvih 45 minutah je bil izid na Siciliji že kar 0:4, dvakrat je zadel Duván Zapata. V drugem delu je domačim uspelo zgolj ublažiti poraz (2:4). Napoli si je z novo zmago skoraj že zagotovil tretje mesto in kvalifikacije za Ligo prvakov, medtem ko Catania ostaja zadnja z 20 točkami.

Chievo preskočil Bologno

Obračun s slovenskim pridihom smo spremljali v Veroni, kjer je Chievo dobil izjemno pomembno tekmo proti Bologni. Obe ekipi se krčevito borita za obstanek, ekipa Boštjana Cesarja in Dejana Lazarevića je sedaj prehitela moštvo Reneja Krhina na 16. mestu in coni izpada beži za tri točke (27), Bologna ima eno manj.

Srečanje je krenilo v prid domačih že v sedmi minuti, ko je Alberto Paloschi izkoristil enajstmetrovko. Isti igralec je sredi drugega polčasa potrdil zmago letečih oslov, ki so v končnici dodali češnjo na torto (3:0). Cesar in Krhin sta igrala vso tekmo, Lazarević je igral od sredine drugega dela. 

Inter – Chievo

Samir Handanović je proti svojemu nekdanjemu klubu Udineseju začel tekmo v prvi postavi Interja, medtem ko je njegov nekdanji "šef" Francesco Guidolin na klopi pustil rekorderja Videmčanov in kapetana Antonia Di Nataleja.

Walter Mazzarri je skušal z varovanci preboleti boleč poraz, ki jim ga je prav na nervoznem San Siru zadala Atalanta, črno-modri pa svojih navijačev v prvem polčasu znova niso navdušili. Napadalni dvojec Mauro Icardi-Rodrigo Palacio je bil vedno pod budnim nadzorom Udinesejevih branilcev, belo-črni pa so ves čas nevarno pretili iz hitrih protinapadov, kjer je kraljeval Kolumbijec Luis Muriel.

Žvižgi ob polčasu

Lastnik Interja Erick Thohir, ki je bojda prišel na nove pogovore s svojim predhodnikom Massimom Morattijem, na tribunah milanskega stadiona prav gotovo ni bil navdušen, še manj bi bil lahko v zaključku polčasa, ko so gostje zapravili tudi edini priložnosti. Handanović je najprej slabo posredoval po strelu Gabriela Silve, odbitka pa v mrežo z nemogočega položaja ni uspelo pospraviti Emmanuelu Agyemangu-Baduju.

Inter je takoj odgovoril, a je strel Icardija z roba kazenskega prostora poletel visoko na severno tribuno. To je bilo v prvem polčasu veliko premalo, da bi navijači črno-modrih ekipi namenili kaj več kot žvižge. "Il Biscione" na San Siru v zadnjih desetih letih nikoli ni zabijal tako poredko (na zadnjih sedmih tekmah le šestkrat), nervozni Mazzarri, ki je ob robu igrišča metal in grizel plastenke z vodo, pa je kmalu v igro poslal Rickyja Álvareza.

Domizzi Scuffet Inter Milano Udinese Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Gol kot začaran

Argentinec je zamenjal znova bledega Fredyja Guarína in Inter je po precej pogostih žvižgih s tribun le zaigral malce bolje, a se vedno znova zaletel v Handanovićevega naslednika, šele 17-letnega Simoneja Scuffeta, ki je izvrstno ubranil močen strel Hernanesa v 64. minuti. Domači so začeli nizati priložnosti, a zgolj povzročali "ropotanje" Mazzarrija s klopi – Walter Samuel je povsem osamljen po kotu streljal mimo gola, podobno je zaključil tudi njegov rojak Icardi po akciji Juta Nagatoma.

Strel/podajo Japonca je eden od gostujočih branilcev nato srečno izbil čez prečko, Inter je pritiskal tudi po zaslugi številnih kotov, a nikakor ni mogel zadeti. Čeprav je Palacio zahteval menjavo, ga je Mazzarri pustil v igri, na zelenico je za zaključek tekme poslal tudi Diega Milita. Takrat so Milančani tudi prišli do največje priložnosti, Scuffet je najprej ubranil strel Estebana Cambiassa, odbitek pa je z golove črte izbil Maurizio Domizzi.

V novem turobnem večeru v interistom ni uspelo izkoristiti niti dobrih pet minut sodnikovega podaljška. Po porazu Fiorentine so zapravili lepo priložnost za izdatnejše približanje vijoličastim, medtem ko je Liga prvakov zdaj zares misija nemogoče.

Italijanska liga, 30. kolo:

Roma : Torino 2:1 (1:0)
Destro (41), Florenzi (91); Immobile (52)
Kurtić (Torino) je odigral celo tekmo.

Atalanta : Livorno 2:0 (1:0)
De Luca (22), Denis (59)

Cagliari : Hellas Verona 1:0 (1:0)
Nenê (31)

Catania : Napoli 2:4 (0:4)
Gyömber (75), Monzón (52); Zapata (16, 43), Callejón (25), Henrique (40)

Chievo : Bologna 3:0 (1:0)
Paloschi (7/11m, 78), Rigoni (88)
Cesar (Chievo) in Krhin (Bologna) sta igrala vso tekmo, Lazarević (Chievo) pa od 66. minute.

Fiorentina : AC Milan 0:2 (0:1)
Mexès (23), Balotelli (64)
Iličić (Fiorentina) je bil na klopi, Birsa (Milan) je igral od 79. minute.

Genoa : Lazio 2:0 (0:0)
Gilardino (65), Fetfatzidis (83)
RK: Ledesma (90/Lazio)

Juventus : Parma 2:1 (1:0)
Tévez (25, 32); Molinaro (62)
RK: Amauri (65/Parma)

Sassuolo : Sampdoria 1:2 (1:1)
Longhi (16); Sansone (1), Okaka (66)
RK: Regini (88/Sampdoria)

Inter : Udinese 0:0
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.