Šport > Nogomet
15 ogledov

Iličić ostal v hotelu, vpoklican Pečnik

Srečko Katanec intervju hala Tivoli Anže Petkovšek
Slovenska reprezentanca je opravila sredin trening v Stožicah, na katerem je zaradi poškodbe gležnja manjkal Josip Iličić. Selektor Katanec je naknadno vpoklical Nejca Pečnika.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah opravila edini sredin trening pred petkovo tekmo kvalifikacij za SP 2014 proti Albaniji. Na njem zaradi poškodbe gležnja ni sodeloval Josip Iličić, med vadečimi pa je bil po novem Nejc Pečnik.

Iličić je poškodbo staknil na torkovem popoldanskem treningu (tam je preventivno manjkal tudi Kevin Kampl, ki pa je danes normalno vadil), danes pa je ostal v hotelu. Selektor Srečko Katanec je tudi zaradi njegovega vprašljivega nastopa v reprezentanco naknadno poklical Pečnika iz Crvene zvezde. Kljub temu to ne bo v večji meri spremenilo postave, ki bo začela tekmo proti Albaniji.

Nekaj manjših neznank je še v obrambi, saj zaradi kazni ne more igrati nosilni steber zadnje vrste Boštjan Cesar. Eden izmed tistih, ki bodo bržčas začeli, je Branko Ilič. Ta na jesenskem obračunu v Albaniji, ki sta ga zaznamovali močno deževje in razrito igrišče, ni sodeloval pri porazu Slovenije z 0:1.

Ilič: Vemo, kaj moramo storiti

"Pač, tista tekma je bila nekaj posebnega, tudi zaradi terena, ki je bil takšen, kot je bil. Malce nesrečno smo izgubili, lahko pa bi tudi zmagali. Potruditi se moramo, da nas tokrat sreča nagradi," je pred današnjim treningom razmišljal Ilič, ki poudarja, da se s tistim porazom v slovenskem taboru ne obremenjujejo.

"Vemo, kaj moramo narediti, in vemo, kako pomembne so te točke. Biti moramo pametni, zbrani, tekmo začeti pametno in ne jurišati. Potem pa bomo videli, kako se bo rezultat obrnil. Upam, da bomo hitro zadeli in ne bomo v zadnjih 20 minutah šli z glavo skozi zid," je dejal Ilič ter dodal, da so si Slovenci že pogledali posnetke albanske igre in jo tudi že analizirali.

srečko katanec branko ilić slovenska nogometna reprezentanca trening stožice | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Albanci jurišajo v napad"

"Pogledali smo posnetke in videli, od kod preti nevarnost. Albanci so nevarni, imajo nekaj prednosti, a tudi slabosti. Njihova glavna nevarnost je ta, da jurišajo v napad s šestimi, sedmimi igralci, a zato puščajo luknje v obrambi," je pojasnil 30-letni branilec in pristavil, da se zaveda, kaj morajo narediti za razmišljanje o poti v Brazilijo.

"Vemo, kaj je naše delo – da čim bolje igramo, da damo vse od sebe. Če hočemo še razmišljati o Braziliji, moramo zmagati na vseh štirih tekmah. Prva je z Albanijo, o naslednjih bomo razmišljali pozneje," je končal Ilič.

Tri zmage, dva remija, en poraz

Po šestih tekmah v skupini E s 14 točkami vodi Švica, sledi Albanija z desetimi, Islandija jih ima devet, Norveška osem, Slovenija šest in Ciper štiri.

Slovenija, trenutno 45. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je nazadnje z Albanci (38.) na težkem igrišču v Tirani lani jeseni izgubila z 0:1, pred tem pa se je z njo pomerila petkrat. Na štirih kvalifikacijskih (za evropski prvenstvi 2000 in 2008) ter eni prijateljski tekmi je dosegla tri zmage in dvakrat igrala neodločeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.