Šport > Nogomet
17 ogledov

Iličića snubi šest premierligašev

josip iličić EPA
Slovenski reprezentant Josip Iličić se je znašel na seznamu želja šestih klubov angleškega elitnega prvenstva.

Italijanski mediji vse glasneje namigujejo, da se bo 28-letni slovenski vezist Josip Iličić v bližnji prihodnosti poslovil od Apeninskega polotoka. Za kreativnega nogometaša Fiorentine se po poročanju Football Italie zanima kar šest angleških klubov.

''Slovenski reprezentant si je v Premier League pridobil veliko navijačev, čeprav njegove predstave niso bile vedno konstante,'' piše omenjeni spletni portal in med možnimi destinacijami navaja aktualnega angleškega prvaka Leicester City, Liverpool, Tottenham, Crystal Palace, Watford in West Brom.

Favorita za podpis z Iličićem naj bi bila Leicester City in Tottenham. Fiorentina naj bi za za prestop svojega najboljšega strelca zahtevala približno 10 milijonov evrov odškodnine.

Iličić je osrednji akter vijoličastega kolektiva, ki si je s petim mestom v ligaški razvrstitvi zagotovil nastope v prihajajoči sezoni Evropske lige. Slovenski reprezentant je lani zaigral na 37 tekmah in dosegel 15 golov ter šest asistenc.

S 13. ligaškimi goli je bil najboljši strelec Fiorentine na domačem prizorišču in sedmi strelec italijanske Serie A.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.