Šport > Nogomet
10 ogledov

Iličić zadel, podal in na nosilih zapustil derbi

Iličić gol Fiorentina Siena Coppa Italia
1/10
EPA
Fiorentina je postala tretji polfinalist italijanskega pokala, madridski Atlético pa si je pred povratnim obračunom četrtfinala Cope del Rey priigral prednost.

V polfinalu italijanskega pokala sta že Roma in Udinese, tretji udeleženec je po obračunu s Sieno postala Fiorentina (2:1). V spopadu toskanskih rivalov je bila "Viola" boljša v prvem polčasu, premoč je kronal slovenski reprezentant Josip Iličić v 20. minuti. Nekdanji član Britofa, Interblocka, Maribora in Palerma je tekmo sicer začel na zanj netipičnem položaju napadalca.

Po dolgi žogi je bil "Jojo" dovolj vztrajen, da se je po branilčevem izbijanju okroglo usnje srečno odbilo v njegovo linijo gibanja, nato pa je zadel z dobro odmerjenim nizkim strelom v daljši kot gola Simoneja Farellija. Gol si lahko pogledate na tej povezavi.

Giacomazzi vnesel nemir med domače

Po izenačenem uvodu v drugi del je črno-bele do izenačenja popeljal Guilermo Giacomazzi, Urugvajec italijanskih korenin je zadel z glavo po prostem strelu z desne strani.

Fiorentina je krenila v novo ofenzivo, sadove je obrodila v 75. minuti. Z desne je predložek poslal Iličić, najbolj spreten pred golom je bil Marvin Compper. Gorenjec je moral le tri minute kasneje na nosilih z igrišča zaradi poškodbe. Prva poročila so govorila o poškodbi vratu.

Kmalu zatem bi zmago domačih lahko potrdil Joaquín Sánchez, a je stresel le vratnico. Že pred tem je okvir vrat stresel David Pizarro. Zadnjo priložnost za goste je zapravil Alessandro Rossina, njegov močan in natančen strel z razdalje je ubranil domači čuvaj mreže Neto.

Atléti z golom zaloge v Bilbao

Madridski Atlético je na prvi tekmi četrtfinala prišel do minimalne prednosti proti vedno neugodnemu bilbajskemu Athleticu (1:0). 

V izenačenem prvem delu je edini gol v 41. minuti zabil branilec Diego Godín. Urugvajec je po lepem predložku Kokeja z desne z glavo matiral Iaga Herrerína. Že pred tem je Diego Costa, ki v letu 2014 še ni zadel, zapravil priložnost po še eni podaji Kokeja, na drugi strani pa je najlepšo priložnost zapravil Ander Herrera.

V precej raztrgani igri drugega polčasa so Baski najbolj zapretili po strelu Oscarja De Marcosa, ki je zgrešil vrata Thibauta Courtoisa. Svojo frustriranost je po enem od slabo zaključenih protinapadov na drugi strani pokazal tudi Costa, ki je brez zadetka že šest tekem. 

Italijanski pokal (Coppa Italia), četrtfinale:

ROMA : Juventus 1:0 (0:0)
Gervinho (79)

AC Milan : UDINESE 1:2 (1:1)
Balotelli (7); Muriel (41), López (78)
Birsa (Milan) je odigral celo tekmo.

FIORENTINA : Siena 2:1 (1:0)
Iličić (20), Compper (75); Giacomazzi (60)
Iličić (Fiorentina) je igral do 78. mniute.

Sreda (29. 2.) ob 20:45:
Napoli - Lazio

Angleški ligaški pokal, polfinale (povratni tekmi):

West Ham United : MANCHESTER CITY 0:3 (0:2) /0:6/
Negredo (3, 59), Agüero (24)

Manchester United : SUNDERLAND 3:3** (2:1, 1:0, 1:0) /1:2/
Evans (37), Chicharito (120); Bardsley (119)

Španski kraljevi pokal (Copa del Rey), četrtfinale (prve tekme):

Espanyol : Real Madrid 0:1 (0:1)
Benzema (25)

Real Sociedad : Racing Santander 3:1 (2:0)
González (4, 33), Vela (62); Koné (83)

Levante : Barcelona 1:4 (1:0)
El Zhar (31); Juanfran (53/ag), Tello (60, 81, 86)

Atlético Madrid : Athletic Bilbao 1:0 (1:0)
Godín (41)

* – po podaljšku
** – po enajstmetrovkah
/X:Y/ – izid prve tekme
ABC – ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.