Šport
33 ogledov

Ilka razložila uspeh v tej sezoni

ilka štuhec EPA
"Ni hudič, da se vse dobro nekoč povrne," je eno od skrivnosti svojega uspeha v tej zimi razkrila Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec je navdušena, da bo v naslednjih dneh lahko nastopila pred domačimi gledalci na Zlati lisici. Na progo se bo podala tako v veleslalomu, v tej sezoni je tudi v tej disciplini že prišla do točk, kot v slalomu. Znanje v slednjem je pokazala tudi ob zmagi v Val d'Iseru, ko je v superkombinaciji prišla do četrte zmage v tej sezoni. Slavila je tudi na treh smukaških preizkušnjah.

Mariborčanka je fantastično sezono pojasnila kar na svoji facebook strani. "Veliko ljudi me sprašuje, zakaj ravno letos? Poleti sem zelo dobro trenirala, fizično sem zelo dobro pripravljena in sem zdrava, predvsem pa zato, ker sem vztrajala. Verjela sem, da se bo nekoč poklopilo. Zdaj je ta čas, zaradi tega garam že od malih nog," svojim navijačem sporoča vodilna v smukaški razvrstitvi.

"Doživeti to tekmo, je vedno nekaj posebnega, spremljali nas bodo vsi, ki sicer ne morejo z nami na oddaljena prizorišča. Zelo se veselim, da smo spet tukaj, da so pogoji dobri in da bo res odličen vikend. Pritisk je pozitiven, ker gre tekma počasneje kot v smuku, slišiš vse, ki navijajo ob progi, to ti da še tisti dodaten košček, da lahko grizeš, kolikor lahko," pa je Mariborčanka povedala pred domačima tekmama.

Njena vrnitev v domovino je bila tudi priložnost, da se ji nekateri zahvalijo za polepšane dneve ob njenih uspehih. V dar je dobila verižico. "Čudovito je vedeti, da sem nekomu navdih, da se ljudje lahko poistovetijo z mano. Verjamem, da tudi drugim ni postlano z rožicami. Zato mi takšna iskrena presenečenja zelo veliko pomenijo. Družina Mravlje, iskrena hvala, da ste me presenetili s to čudovito gesto! In tudi spravili v jok," je še na facebooku zapisala Štuhčeva.

Komentarjev 3
  • sprehajalec 09:29 06.januar 2017.

    Pljunka nisi vreden, hipokrit slovenceljski. Kričal si Tina, Tina, sedaj ko je ne potrebujemo več, boš pa udrihal po njej. Slovenija sama je pokvarjena, ker je polna takšnih kot si ti. To je problem slovenije, polna je hipokritov.

  • Mihael Skumavc 22:24 05.januar 2017.

    ILKA, DRŽIMO PESTI ZATE! VEMO, DA TI NI BILO LAHKO! SAMO, PROSIMO TE, NE POJDI PO STOPINJAH TISTE POKVARJENE SEBIČNE IN LAKOMNE mAZEJEVE!

  • Avatar skeptik
    skeptik 20:53 05.januar 2017.

    Carica na kubik. Pozitivna in prizemljena.... Ilka, ostani prosim takšna tudi ko pride ura slovesa od kariere.... Saj si videla, kaj se lahko zgodi ;)