Šport > Zimski športi
109 ogledov

Nore številke in čustveno posvetilo mami

ilka štuhec EPA
Najboljša slovenska smučarka je sezono 2016/2017 končala na drugem mestu skupnega seštevka za svetovni pokal v alpskem smučanju.

S finalnimi tekmami v Aspnu se je končala 50. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju, v kateri je nekoliko presenetljivo navduševala Ilka Štuhec. Če je po tekmovalni upokojitvi Tine Maze kazalo, da bodo Slovenci kar nekaj časa čakali na novo kraljico belih strmin, se je ta pojavila prej, kot si je kdorkoli upal pričakovati.
Mariborčanka je osvojila 1325 točk, kar je njen osebni rekord, in v skupnem seštevku zaostala le za dobitnico velikega kristalnega globusa Mikaelo Shiffrin (1643). Zbrala je sedem zmag in 13 uvrstitev na stopničke ter se na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu okitila z zlato medaljo v smuku. Osvojila je dva mala kristalna globusa (smuk, kombinacija), do tretjega (superveleslalom) ji je zmanjkalo le pet točk.

Največje uspehe je dosegala prav v kraljevski disciplini, v kateri je štirim zmagam dodala še dve tretji mesti. Dvakrat je slavila na superveleslalomu, enkrat pa na kombinaciji. Osvojila je 1022 točk več kot v lanski sezoni oziroma 508 točk več kot v preteklih šestih sezonah skupaj! Sezone 2009, 2010 in 2012 je izpustila zaradi poškodb.

"V letošnji sezoni se je vse 'poklopilo' in je bilo vse tako, kot mora biti. Zelo sem uživala. Ne vem še nič za naslednjo sezono, zato ker smo ravno zaključili to in še res ne razmišljam, kaj bo naslednje leto," je ugibanja o prihodnji olimpijski sezoni, v kateri bo glavno slovensko orožje za kolajne, pospremila Štuhčeva.

Veliko zaslug za uspeh Štuhčeve ima tudi njena ekipa na čelu s trenerjem Gregorjem Koštomajem in njeno mamo Darjo Črnko, ki opravlja vlogo serviserke. ''Rada te imam, mama. Če ne bi bilo tebe, me ne bi bilo tukaj. Najboljša si,'' se je z objavo na družabnih omrežjih mami zahvalila Ilka.

''To je to za letos. Zdaj pa samo še ugotovim, kako spakirati te kristale in jih dati na letalo,'' pa je pripisala fotografiji, na kateri pozira z dvema globusoma, zlato medaljo s svetovnega prvenstva ter drugimi odličji s tekem svetovnega pokala.

 

i love you mom. no chance i would be here withouth you you da best!

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec) on Mar 17, 2017 at 6:23pm PDT

Komentarjev 2
  • stela 09:24 20.marec 2017.

    To je pa čist resnica.....lahko sta res ponosni ena na drugo......bravo, čestitke obema!

  • JT_Thomas 08:43 20.marec 2017.

    Jebelacesta je tale Ilka ena fejst punca!