• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net

Šampionka

20 komentarjev

Ilka Štuhec donacijo prepustila humanitarnemu društvu UP-ornik

Ilka Štuhec ni le svetovna prvakinja.

S. H. H.

 

(Foto: EPA)

"Donaciji, ki sta ga humanitarnemu društvu UP-ornik darovali smučarka Ilka Štuhec in mariborsko podjetje Marprom, sta bili v celoti namenjen ljudem, ki so na UP-ornikovem seznamu prosilcev pomoči," pojasnjuje humanitarec Boris Krabonja.

Ilka Štuhec svojo donacijo prepustila UP-orniku

Javno podjetje Marprom je pred mesecem dni izročilo donaciji humanitarnemu društvu UP-ornik in vrhunski mariborski smučarki Ilki Štuhec. Obema so podarili znesek v višini 1000 evrov. Ilka Štuhec pa se je ob tem izkazala s srčno gesto in svojo donacijo prepustila društvu UP-ornik.

"Do centa smo denar porabili v četrtek 26.1.2017, saj smo poplačali položnice, razdelili prehranske bone Sotre in Mikro Pola," pojasnjuje Krabonja, ki z zbiranjem donacij in prispevkov ljudi pomaga Mariborčanom v stiski. Prav v tem tednu je društvo UP-ornik našlo stanovanje in zbralo denar za položnice Roka Černica, 19-letnega humanitrca, ki ga čaka deložacija.

V čigave roke gre denar, lahko preverite sami

  •  

    Za društvo UP-ornik prispevate na 1919 z gesli UPORNIK1 ali UPORNIK5 v vseh omerežjih, razen Mobitel-a kjer je možno le geslo UPORNIK5.

Kot pravi Krabonja, na vrata društva trka vse več ljudi, ki potrebujejo pomoč Tedenski strošek se je tako iz okoli 1500 evrov povečal na  več kot 2000 eurov. "Razlog je vse več novih ljudi, ki potrkajo na UP-ornikova vrata in seveda zimski čas, ki precej bremeni družinski proračun, saj je evidentno večja poraba elektrike in ogrevanja," pravi Krabonja, ki hkrati sporoča vsem, ki so kdajkoli nakazovali na Upornikov TRR, da se lahko v njihovi pisarni na Ulici Kraljeviča Marka 14 oglasijo  vsak četrtek ob 19 uri in pregledajo bančni račun. "Lahko imate seboj tudi kakšnega računovodjo. Pregledate lahko vse prilive in odlive, ter tudi app.up-ornik.si., zato, da boste lahko mirno spali in se zavedali, da vaš denar prehaja iz vaše denarnice v prave roke."

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (20)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima