Šport > Zimski športi
67 ogledov

Znanih več podrobnosti o Štuhčevi

ilka štuhec EPA
Slovenska kraljica belih strmin Ilka Štuhec je kljub poškodbi gležnja osvojila osmo mesto na smuku v Garmisch-Partenkirchnu.

Ilki Štuhec, vodilni v seštevku smukaške discipline, je nastop v Garmisch-Partenkirchnu otežila poškodba gležnja, ki jo je staknila na petkovem kondicijskem treningu. Lastnica rdeče majice, ki se je zatekla v uporabi protibolečinskih tablet, je dosegla osmi čas in vpisala pomembnih 32 točk v boju z Laro Gut za mali kristalni globus. Razlika zdaj znaša 117 točk v korist slovenske smučarke, do konca sezone pa bodo na sporedu še tri tekme v kraljevski disciplini.

''V bistvu je bila kar težka preizkušnja, ker je bilo kar nekaj več neravnin oziroma bolj nemirno kot pa na obeh treningih. Vidljivost je bila za vse ista, ne pa idealna, ni pa to delalo nekih dodatnih problemov. Drugače je bila moja vožnja večinoma v redu, a teh nekaj izletov iz idealne linije me je stalo kar nekaj časa, ki ga nisem mogla več pridobiti,'' je povedala Štuhčeva in razkrila nekaj podrobnosti o neprijetni poškodbi gležnja.

''Že včeraj sva dosti delali (z Anjo Šešum, op. a.), da bi bilo danes čim bolje. A moram reči, da me to kaj dosti danes ni oviralo, bilo je sicer neprijetno, ko sem zaprla čevelj, a v startni hišici sem pozabila, da je karkoli narobe in se na to nisem ozirala.''

''Veseli smo, da je lahko tekmovala''

Po tekmi je oceno njenega nastopa podal trener Grega Koštomaj. ''Veseli smo, da je lahko kolikor toliko normalno tekmovala, brez kakšnih velikih bolečin. Dejala je, da je le ob zadnjem zavoju malo čutila posledico včerajšnjega zvina. Rad bi se zahvalil Anji, da ji je uspelo dobro delo, da jo je uspela pripraviti za današnjo tekmo. Danes ji je, razen dveh napak, kolikor sem jih videl na hitro, uspela dosti solidna vožnja. Sta pa bili ti dve napaki preveč odločilni, da bi se danes lahko vmešala v boj za stopničke,'' je dejal, o pripravah na jutrišnjo preizkušnjo pa: ''Za jutri se bomo še naprej ukvarjali s fizioterapijo in kineziologijo, tako da bomo ta zvin poskušali čim prej pozdraviti. Sam pa zdaj čakam na ogled superveleslaloma, da vidimo kako bo postavljen, tako da se še taktično pripravimo na jutrišnji nastop.''

ilka štuhec | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1