Šport > Zimski športi
88 ogledov

Nasprotnicam nagnala strah v kosti

ilka štuhec EPA
Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je najbolje opravila s prvim treningom smuka na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu.

Trenutno vodilna tekmovalka v smukaškem seštevku svetovnega pokala je v cilj prišla v času 1:34,53, druga je bila Švicarka Fabienne Suter (+0,43), tretja pa njena rojakinja Lara Gut (+0,81).

Trening smuka, ki je v ponedeljek zaradi slabega vremena odpadel, je bil po startni številki 16, ki jo je imela Mirjam Puchner prekinjen za 30 minut, saj je 24-letna Avstrijka v zgornjem delu proge, kjer se je v torek začela tekma v superveleslalomu, grdo padla, tako da so jo morali s helikopterjem prepeljati v dolino.

Štuhčeva, ki je bila hitra tudi na torkovem superveleslalomu, kolajno pa ji je odnesla napaka po zgornjem delu proge, je dobro formo potrdila tudi na današnjem treningu, na katerem je do najboljšega časa prišla v spodnjem delu proge.

Manj uspešni sta bili preostali dve slovenski alpski smučarki. Maruša Ferk je trening končala na 34. mestu (+4,05), Ana Bucik pa na 50. (+6,59). Ženska smukaška preizkušnja bo na sporedu v nedeljo, pred tem pa alpske smučarke v petek čaka še tekma v super kombinaciji.

ilka štuhec | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 2
  • Dusan Kokalj 15:03 08.februar 2017.

    Ilka kapo dol.Kar tako naprej in še naprej ostani simpatično nasmejano dekle.

  • zdrej 14:23 08.februar 2017.

    Bravo Ilka! Čimdlje tako uspešno. Pa pazi na sebe in svoje zdravje.