Šport > Zimski športi
64 ogledov

Ilkino koleno dovolj trdno za Soči

ilka štuhec EPA
Ilka Štuhec bo kljub poškodbi pretekli konec tedna lahko nastopila v Sočiju.

Slovenski alpski smučarki Ilki Štuhec so danes v bolnišnici Dornach Spitall pri Baslu opravili diagnostično artroskopijo poškodovanega desnega kolena. Artroskopija je potrdila, da Štuhčeva nima večjih poškodb. Rehabilitacija bo predvidoma trajala 17 dni, nato pa je možna polna obremenitev na tekmovanju, so zatrdili zdravniki.

Magnetna resonanca ni dala odgovorov

Štuhčeva je konec prejšnjega tedna na tekmi svetovnega pokala v Avstriji začutila bolečino v desnem kolenu in je potem opravila preglede v bolnišnici v Baslu. Prvi pregledi so pokazali poškodbo meniskusa, ki je bil v preteklosti že šivan in natančne resnosti poškodbe zato z magnetno resonanco ni bilo moč ugotoviti. Zato so smučarki danes opravili artroskopijo, ki pa je pokazala, da ni večjih poškodb, je pojasnila mama in trenerka Ilke Štuhec, Darja Črnko. Te novice za mlado smučarko pomenijo tudi zeleno luč za olimpijski nastop v Sočiju.

Z dvignjenim palcem na Twitterju

Iz Smučarske zveze Slovenije so še sporočili, da so Štuhčevi opravili "toaleto" oziroma čiščenje kolena, ki je v dobrem stanju. Danes se je prek Twitterja odzvala tudi Štuhčeva, ki je ob fotografiji iz bolniške postelje z dvignjenim palcem in širokim nasmehom zapisala: "Trenutek, ko se zaveš, da boš vseeno lahko nastopil na olimpijskih igrah v Sočiju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.