Šport
68 ogledov

Ima 43 let, dva zaporedna naslova, 0 minut

Mark Schwarzer EPA
Dva kluba, dva naslova, nič minut v zadnjih dveh letih. Avstralski vratar Mark Schwarzer je postal prvak s Chelseajem in Leicester Cityjem.

Avstralski čuvaj mreže Mark Schwarzer bo oktobra dopolnil 44 let, v zadnjih dveh sezonah pa je kot edini igralec osvojil angleško prvenstvo. Njegov dosežek zagotovo sodi med nekakšne rekorde, saj pri zbiranju lovorik ni preživel niti minute na zelenici.

Vratar iz Sydneyja je pravzaprav postal edini nogometaš, ki je naslov angleškega prvaka osvojil zapored z dvema različnima kluboma. V minuli sezoni je bil tretji vratar pri Chelseaju za Thibautom Courtoisom in Petrom Čechom, po naslovu pa je zamenjal klub in kariero nadaljeval pri Leicester Cityju, kjer je bil nesporni prvi čuvaj mreže Kasper Schmeichel. Lisice so v ponedeljek osvojile najbolj iskano lovoriko v Angliji, to se je zgodilo prvič v 132-letni zgodovini kluba.

Avstralec je sicer del Premier League že od leta 1997, ko je branil barve Middlesbrougha, kasneje pa je nastopal še za Fulham ter Chelsea in Leicester.Tudi v reprezentanci Avstralije drži zelo cenjen rekor, s 109 nastopi je nogometaš, ki je največkrat onlekel dres 'Socceroosov'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.