Svet
26 ogledov

Imel je priložnost strmoglaviti že zjutraj

Airbus A320, Germanwings EPA
Zakaj ni Andreas Lubitz strmoglavil že jutranjega leta v Barcelono? Tudi takrat je kapitan zapustil pilotsko kabino, se o Andreasu Lubitzu sprašuje eden od potnikov, ki je "preživel" pilotiranje zdaj že zloglasnega 27-letnika.

45-letni potnik Michael, s priimkom se ni želel izpostaviti, je za Bild dejal, da je bil na jutranjem letu Germanwingsa iz Düsseldorfa v Barcelono. Zelo verjetno je, da je letalo kot kopilot upravljal Andreas Lubitz, čez nekaj ur pa je ob povratku iz Španije v Nemčijo letalo zavedno usmeril proti tlom na francoskimi Alpami.

PREBERITE ŠE:

Zakaj ni Lubitz  letala strmoglavil že nekaj ur prej, ko pa je imel vse možnosti, saj je kapitan prav tako zapustil pilotsko kabino, se sprašuje potnik. "Sedel sem v peti vrsti, tako da sem videl prednji del letala. Prednje stranišče takoj za kokpitom očitno ni delovalo, saj je rdeča lučka gorela ves čas poleta."

V nekem trenutku je izza zavese iz sprednjega dela letala prišel možak v svojih štiridesetih v sivem puloverju. "Šel je prek vsega letala v zadnji del, verjetno v tamkajšnje stranišče," pripoveduje priča.

"Po okoli treh do petih minutah se je vrnil in odprl vrata v pilotsko kabino in vstopil." Kot je dodal, ni videl kopilota, sam let pa da je bil povsem normalen.

Germanwings uradno ni sporočil, na katerem letu tistega jutra je Lubitz letel v Barcelono, po doslej znanih informacijah pa je Lubitz v torek zjutraj letel v Španijo in nato dopoldan nazaj proti Düsseldorfu, čeprav bi moral ostati na bolniški. Kot kažejo zadnje ugotovitve nemških medijev, je imel hude težave z vidom. 

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zdrej 11:36 30.marec 2015.

    No to je pa tisto, kar mi pri celotni zgodbi ne štima, pa čeprav je precej nedvoumno predstavljena.

  • zdrej 11:36 30.marec 2015.

    Vsaj 5 milj je mišljenih ta zadnjih. Izraženo v km je spuščanje bilo dolgo ~130 km oz od obale do gora.

  • Žurnalček 12:28 29.marec 2015.

    Kaj pišete traparije v samem naslovu . Letalo NI STRMOGLAVILO ampak se je v horizontalnem letu -vodoravnemu , ki je trajal vsaj 5 milj zanalašč zaletelo v goro , ki je bila višja od njegove višine . Avion ni padel ...prikaži večl na tla, ampak v vodoravnem letu udaril v višji hrib. To je naredil , ker je poznal ta kraj in tu želel končati življenje. Kopilot je namerno pripeljal avion na ta kraj in ga s pilotiranjem zaletel v hrib. Avion je kontrolirano letel do zadnje sekunde . Njegov grafikon leta na Flyradar-ju lepo prikazuje celo dogajanje .