Šport
50 ogledov

"Imeti bodo morali bolj profesionalen odnos"

Roman Pristov Drago Cvetanovič
Roman Pristov je novi trener ekipe SIJ Acroni Jesenice. "Potrebno bo veliko dela, da se vse postavi na svoja mesta," pravi prvi mož na klopi Jeseničanov.

Roman Pristov je ime, ki je jeseniškim in slovenskim ljubiteljem hokeja dobro znano. Pri 59 letih je znova sedel na trenersko klop. "Nekaj privajanja bo potrebnega, da se bom spet vrnil v stari ritem," je ob prevzemu funkcije za klubsko spletno stran dejal Pristov.

Malo denarja, a vseeno obveza

Svoje nove izbrance je spremljal na domačih tekmah le kot gledalec. "Lahko rečem, da v igralcih je znanje, perspektiva, treba pa jih je pripraviti, urediti glave, doseči disciplino. Ta disciplina ni samo na ledu, to se mora odražati tudi v garderobi, odnos more biti bolj profesionalen. Razumem igralce, preteklo sezono so igrali zastonj in trener je bil lahko srečen, da je ekipa hodila redno na treninge. Že to je bil uspeh. Sedaj imajo igralci pokrite stroške, sicer gre za malo denarja, ampak v današnjih časih je to za igralce tudi neka dolžnost in obveznost. Zato bodo morali imeti bolj profesionalen odnos, tak, kot so ga nekoč že imeli, a očitno so nanj malo pozabili, kar po vseh jeseniških zdrahah ne preseneča," je nekoliko strožji pristop napovedal novi trener.

Roman Pristov | Avtor: Drago Cvetanovič Drago Cvetanovič
"Velja le visok rezultat"

Ta je v zgodovini jeseniškega hokeja zapisan kot trener, ki mu je uspelo odigrati celotno sezono brez poraza in kot zadnji, ki je vodil kasneje propadli HK Acroni Jesenice. "Vedno se najdejo kritiki, nekatere kritike so upravičene, nekatere pač ne, ampak za jeseniško publiko velja, da je kar malo razvajena. Velja le visok rezultat. Je pa res, da če igralci na ledu dajo vse od sebe, jim nihče ničesar ne zameri. Tako je bilo prej in je še sedaj. Torej moram doseči, da bodo igralci na ledu dajali vse od sebe."
 

"Po prvem treningu težko rečem karkoli o željah, ciljih in rezultatih. Gledati fante s tribune, ali jih voditi na ledu je povsem nekaj drugega. Igralce moraš najprej spoznati na ledu, dobiti pravi občutek, česar s tribune ni mogoče doseči. Na ledu je vse hitreje, vsaka malenkost je pomembna. Ko se bomo dobro spoznali, razumeli eden drugega, takrat bomo zelo verjetno ciljali zelo visoko," je še zaključil Pristov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.