Slovenija > Mastercard
399 ogledov

Imetniki kartice Mastercard po poteh serije Igra prestolov

Dubrovnik HTZ
Na male zaslone prihaja nova sezona znamenite serije Igra prestolov, ki so jo snemali tudi v hrvaškem Dubrovniku. Zakaj ne bi obiskali tega znamenitega starodavnega mesta in ob tem izkoristili ugodnosti, ki so jih skrbno načrtovali pri družbi Mastercard?

Dubrovnik v seriji Igra prestolov predstavlja prestolnico Sedmih kraljestev, znameniti Kraljevi pristanek (King’s Landing) in mesto Qarth. Oblikovalce serije je Dubrovnik očaral s starim delom mesta, ki je zaznamovan s starodavnim obzidjem. Turisti se lahko povzpnejo na utrdbo, ki si jo v Igri prestolov številni tako želijo. Za večino prizorov bitk so v seriji uporabili trdnjavo Lovrijenac, ki so jo zgradili v enajstem stoletju. 

Blizu Dubrovnika je tudi arboretum Trsteno, ki je v seriji predstavljen kot vrt okoli kraljeve palače. Ta s svojo lepoto in čudovitim razgledom na morje navduši vsakega gledalca, pa tudi turista.

Imetniki kartic Mastercard boste ob registraciji na spletni strani Priceless Croatia pridobili ugodnost izjemnega izleta po Dubrovniku, v katerem si boste ogledali tudi kraje snemanja serije, fotografirali pa se boste lahko tudi na znamenitem železnem prestolu – Iron Throne. 

Hrvaška se je namreč pridružila globalnemu programu Mastercard Priceless Cities, ki imetnikom kartic Mastercard omogoča številne ugodnosti in ekskluzivna doživetja. Ugodnosti veljajo tako za domačine kot popotnike in se raztezajo od kulinaričnih užitkov do kulture, zabave in nakupovanja. Več informacij najdete na www.priceless.com/croatia.

Za ljubitelje elektronske glasbe 

Od 14 do 16. julija ljubitelje elektronske glasbe čaka znameniti festival Eltra Europe, ki bo tudi letos na stadionu Poljud v Splitu. Gre za enega največjih evropskih elektronskih festivalov, kjer bodo nastopili tudi Adam Beyer, Afrojack, David Guetta, Marco Carola, DJ Snake, Steve Angello in še mnogi drugi. Ob prijavi na strani Priceless Croatia pa bodo imetniki kartic Mastercard prejeli dragocene VIP kartice, s katerimi bodo lahko vstopili tudi v zaodrje znamenitega festivala in se fotografirali s svojimi najljubšimi DJ-i. 

Obisk rajskega dalmatinskega otočka

Manjši otoček sredi Dalmacije vas bo očaral s svojimi domačimi specialitetami in skritimi plažami, ki so kot nalašč za miren počitek. Šolta leži nasproti Splita in zahodno od Brača, ponaša pa se z 80 kilometri čiste obale in kristalnim morjem. Do samotnih zalivčkov se je najbolje odpeljati kar z najetim čolnom, tam pa vam bodo družbo delali le črički, galebi in ljudje, ki jih želite ob sebi. Večina skritih plaž pa je z navodili prijaznih domačinov dostopna tudi peš, s kolesom ali celo z avtom.

V kraju Stomorska je tudi diving center, kjer potapljači ne smejo zamuditi priložnosti za edinstven potop. V bližini naselja si lahko pod vodo ogledajo tako imenovani “šoltanski Titanic”. Gre za veliko ribiško ladjo Ribolovac, ki se je potopila že pred davnimi leti. Imetniki kartice Mastercard pa se bodo lahko razvajali v luksuznem dvorcu v Maslenici, kjer jih čaka tudi VIP gurmansko razvajanje in masaža. 

Ne pozabite na varnost

“Preden odidete na dopust se pozanimajte o storitvah, ki so vezane na vašo plačilno kartico. To so storitve, ki ponujajo varnost, potovanje ali aktivnosti za prosti čas,” svetujejo pri družbi Mastercard. “Svoji banki ali finančni instituciji sporočite, kam potujete, saj vam bodo lahko v krizi še hitreje pomagali, v telefon pa shranite kontakt za blokiranje v primeru izgubljene ali ukradene kartice,” naštevajo.

Svetujejo, da v restavracijah in kavarnah pri plačevanju s kartico zaprosite, da vam natakar čitalnik prinese do mize ali pa ga pospremite do blagajne. Svoje PIN kartice si nikar ne zapisujte, ampak si jo raje zapomnite, za najbolj ugoden tečaj pa v tujini s kartico plačujte v lokalni valuti. “Preverite bančne izpiske in morebitne zlorabe prijavite v roku 30 dni. V kolikor se pojavijo sumi, o tem takoj obvestite banko. Pred neavtoriziranimi transakcijami, torej nakupi, ki jih niste opravili, vas ščiti Mastercard Zero Liability,” dodajajo.