Šport > Nogomet
29 ogledov

Immobile se ni želel naučiti nemško

Ciro Immobile EPA
Potem ko je nekdanji igralec BVB-ja Immobile javno kritiziral klub, ker ga ta ne bi zadostno podpiral, sedaj odgovarja osemkratni nemški prvak.

Med intervjujem za španski časopis El Pais se je italijanski reprezentant Ciro Immobile, ki je lansko leto igral za nemški klub BVB Dortmund, pritoževal nad klubom, ki mu ni nudil "podpore, ki bi jo potreboval". 

"Pričakoval sem več pomoči. Med treningi je bil vedno z mano prevajalec. Nemščina je res nemogoč jezik, kar se tiče učenja," se je pritožil Immobile in dodal, da ga nobeden od igralcev nikoli ni povabil na kosilo. 

Trenutno igra italijanski reprezentant pri Sevilli, pogodbo pa ima še z BVB-jem. "Nisem znal nemško in bi si želel več pomoči od soigralcev. Pač, ne moreš spremeniti mentaliteto države. Počutiš se slabo, če nisi navajen na nek življenjski slog. Na primer je večerja v Španiji ob 23. uri, v Nemčiji pa že ob 19. uri," je dodal Italijan, ki mu očitno v Nemčiji ni bilo všeč.

"Ponudili smo mu veliko, a ničesar ni želel"

Na pritožbe Immobila se je sedaj odzval BVB: "Ponudili smo mu zasebne tečaje nemščine, zasebnega učitelja, ki bi njega in njegovo ženo naučil jezika, a tega ni želel." Zato tudi po več mesecih skoraj ni razumel ničesar. 

Bivši soigralci pa so tudi poskusili drugače. Pierre-Emerick Aubameyang in Sokratis Papastathopoulos, ki oba tekoče govorita italijansko, sta se poskusila družiti z Italijanom, ga povabila na pijačo, a Immobile je vsa povabila zavrnil. 

"Očitno ni želel stika s soigralci ali klubom, zato smo ga pustili pri miru," so zapisali na strani BVB. Zakaj jih po odhodu iz kluba Immobile tako kritizira pri BVB-ju ne morejo razumeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.