Šport
53 ogledov

In oskarja dobi...

Marcus Rashford EPA
Konec tedna je kar nekaj vrhunskih nogometašev trpelo za 'padavico'.

V času, ko zaradi pogostih napak delilcev pravice, vse bolj v ospredje prihajajo zahteve po uvedbi video sodnikov, si je kar nekaj znanih nogometašev privoščilo igralske vložke. Ta konec tedna so v konkurenco za oskarja prišli igralec Rome Kevin Strootman, ter mlada nogometaša, ki si kruh služita v Manchestru.

Strootmanu ni veliko pomagala tudi podarjena enajstmetrovka, ki je sicer Romo popeljala do izenačenja, saj so sinovi volkulje v velikem rimskem derbiju vseeno klonili z rezultatom 1:3 proti Laziu. Nekoliko bolj sta bila na tem področju uspešna Marcus Rashford in Leroy Sane. Prvi je z Unitedom na domači zelenici osvojil točko proti Swanseaju, drugi pa s Cityjem na gostovanju pri Middlesbroughu.

Angleži, ki sodijo sicer med največje kritike ob tako imenovanih 'padanjih' (dive; op. p.), se po stari navadi niso ravno znesli nad mladim članom svoje reprezentance. Slabše jo bo verjetno odnesel Strootman, saj so pri italijanski zvezi že sporočili, da bodo preučili njegov 'igralski' vložek, Nizozemcu pa tako na podlagi video analize grozi kar nekaj tekem prepovedi igranja.

Tudi veliki severnolondonski derbi med Tottenhamom in Arsenalom (2:0) je imel svojo enajstmetrovko. Prigral jo je Harry Kane. Tu žirija še odloča, v slogu televizijskih komentatorjev bomo dejali: "Presodite sami!"

In oskarja dobi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.