Šport
33 ogledov

Indijancem derbi z aktualnimi prvaki

chicago blackhawks nhl Profimedias
Hokejisti Chicaga so zmagovalci derbija kroga v severnoameriški hokejski ligi NHL.

Chicago Blackhawks so v domači dvorani  s 4:1 ugnali branilce naslova Stanleyjevega pokala Pittsburgh Penguins, obe ekipi pa trdno ostajata na mestih, ki vodijo v končnico.

Na tekmi je blestel Patrick Kane, ki je za Chicago zadel kar trikrat (29., 57. in 50.) in v končnici odločil obračun, ob koncu druge tretjine je bil učinkovit tudi Richard Panik (40.). Častni gol za Pittsburgh je dosegel Scott Wilson (38.).

Ob tem ne gre spregledati, da se je Pittsburgh ob koncu prestopnega roka tudi okrepil in po novem bosta zanj igrala Frank Corrado, ki prihaja iz Toronta, in Avstrijec Mark Streit, ki je nazadnje igral za Tampo.

Prav Tampa še kako potrebuje igralce. Ponoči je v drugi tekmi dneva v domači dvorani šele po podaljšku strla odpor Caroline po podaljšku s 4:3 in je na vzhodu na 11. mestu, tri mesta od položajev, ki vodijo v končnico, za njimi pa kljub zmagi zaostaja za tri točke. Odločilni gol na tekmi je že po 46 sekundah podaljška dosegel Victor Hedman.

Anže Kopitar z Los Angeles Kings je bil ponoči prost, že v noči na petek pa se za ekipo iz Kalifornije začenjajo pomembne tekme v boju za končnico, saj so kralji na zahodu trenutno na devetem mestu. V seriji domačih tekme bo v mestu angelov prvi gostoval Toronto, dva dni kasneje pa Vancouver.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 4:1
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 4:3 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.