Šport
26 ogledov

Indijanci in Zublji v četrtfinalu

calgary flames Reuters
Moštvi severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks in Calgary Flames sta si zagotovili nastop v četrtfinalu končnice.

Chicago se je med najboljših osem ekip prebil s skupnim izidom 4:2 proti Nashville Predators, Calgary pa je z enakim izidom napredoval v dvoboju z Vancouver Canucks.

Chicago Blackhawks so v noči na nedeljo s 4:3 premagali Nashville in prišli do pomembne četrte zmage. Na tokratni tekmi so zaostajali že z 1:3, a so nato le izkoristili prednost domačega ledu in presenetili goste z brezhibno igro. Odločilni gol je prispeval Duncan Keith. Nasprotniki Chicaga v polfinalu zahodne konference bodo člani moštva St. Louis Blues ali ekipa Minnesota Wild.

Calgary Flames so bili tokrat zelo prepričljivi proti Vancouvru, zmagali so s 7:4, po dva gola sta za domače za zmago prispevala Michael Ferland in Jiri Hudler. Čeprav so hokejisti Calgaryja že zaostajali z 0:3 v tekmi, je tudi njim uspel preobrat za končno zmago, ki jim je s skupnim izidom 4:2 prinesla uvrstitev v polfinale konference. Tam bo njihov nasprotnik ekipa Anaheim Ducks.

Dve tekmi prvega kroga končnice sta bili na sporedu tudi na Vzhodu, kjer pa zmagovalcev še ni, oba tokratna zmagovalca za drugi krog potrebujeta še po eno zmago. Detroit Red Wings so v gosteh s kar 4:0 deklasirali ekipo Tampa Bay Lightning in zdaj v skupnem seštevku vodijo s 3:2. Svoj gol je zaklenil Petr Mrazek, ki je zbral 28 obramb.

New York Islanders so bili od Washington Capitals boljši s 3:1, s čimer so izid v zmagah poravnali na 3:3. Gol za zmago je devet minut pred koncem dosegel Nikolaj Kulemin.

Liga NHL, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Tampa Bay Lightning : Detroit Red Wings 0:4 /2:3/
New York Islanders : Washington Capitals 3:1 /3:3/

Zahod:

Chicago Blackhawks : Nashville Predators 4:3 /4:2/
Calgary Flames : Vancouver Canucks 7:4 /4:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.