Svet
30 ogledov

Indijski politik: Posiljene ženske obesiti!

razno 17.12.12. indija, posilstvo, stiska, razocaranje, zalovanje, Poonam Ben, a Žurnal24 main
V Indiji v več fazah potekajo volitve, na katerih izbirajo nov parlament in premierja. Dva politika sta podala šokantne izjave glede posiljenih žensk.

V Indiji do 12. maja v več fazah potekajo volitve, na katerih bo okrog 815 milijonov volilnih upravičencev na skoraj milijon voliščih izbralo nov parlament in premierja.

Na enem izmed zborovanj je član indijske Socialistične partije Abu Azmi, ko je govoril o problemu posilstev v državi, izpostavil mnenje, da gre krivdo pripisati tudi posiljeni ženski. Še več, Azmi meni, da je treba posiljene ženske skupaj z njihovimi mučitelji obesiti.

"V islamu se posilstvo kaznuje z obešanjem, pri nas pa se ženskam ne zgodi nič, samo moškim. Kriva pa je tudi ženska!" Azmi meni, da bi morali obesiti vsako posiljeno žensko, ne glede na to, ali je poročena ali ne. Azmijev sin se je v medijih opravičil za očetove izjave.

Azmijev strankarski šef  Mulayam Singh Yadav je ravno tako šokiral z izjavo, da je posiljevalce treba oprostiti, saj "bodo fantje vedno fantje". Napovedal je, da bo ob morebitni izvolitvi za premierja ukinil smrtno kazen za posiljevalce.

Komentarjev 2
  • mph 12:06 15.april 2014.

    Jaz mislim, da bi takšna izjava ene javne osebe morala prinest dotičnemu smrtno kazen. Brez olajšav.

  • Mr.Bean 10:31 15.april 2014.

    primitivci