Šport > Nogomet
34 ogledov

Iniesta klubu posodil 250 tisoč evrov

andres iniesta EPA
Španec Andrés Iniesta je odprl svojo denarnico in nogometnemu klubu Albacete Balompie, za katerega je igral v otroštvu, posodil 250 tisoč evrov.

Nogometaš Barcelone Andrés Iniesta je nogometnemu klubu Albacete Balompie iz lastnega žepa posodil 240 tisoč evrov in s tem španskemu tretjeligašu pomagal, da se je izognil izpadu v četrto ligo.

Vezist Barcelone se je rodil v provinci Albacete, natančneje v mestu Fuentealbilla, zato je še posebej motiviran, da klubu pomaga splezati na zeleno vejo. Španski tretjeligaš se je znašel v hudi finančni zagati, saj ne more odplačati dolga svojim nogometašem, zato mu grozi administrativni izpad v četrto ligo. Iniesta je od leta 1994 do 1996 igral za Albacete, nato pa se je preselil v Barcelono.

Novico o velikodušnem posojilu sta na tiskovni konferenci potrdila direktor kluba Matías Martínez in Agustín Lázaro. Po zaslugi finančne injekcije so lahko v klubu začeli s prodajo vstopnic za ogled tekem tretje španske nogometne lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.