Šport > Nogomet
8 ogledov

Iniesta: "Mourinho storil več slabega kot dobrega"

Iniesta Španija Haiti prijateljska tekma Sun Life Stadium Miami EPA
Vezist španske nogometne reprezentance in eden izmed kapetanov Barcelone, Andrés Iniesta, je v intervjuju za nedeljsko izdajo časopisa El País dejal, da je José Mourinho v svojem času pri Real Madridu škodoval nogometu na Iberskem polotoku.

"Morate samo pogledati dejstva. Da, škodoval je španskemu nogometu, na splošno je storil več slabega kot dobrega," je dejal Andrés Iniesta, potem ko je José Mourinho po treh sezonah pri Real Madridu zapustil beli balet in se vrnil v Chelsea.

Mourinho je v treh letih vodil hude bitke z Barcelono, v svoji hiši pa je bil na bojni nogi z nekaterimi španskimi reprezentančnimi kolegi Inieste, predvsem kapetanom Ikerjem Casillasom. Izobčenemu vratarju so v javnih nastopih na pomoč večkrat priskočili ravno nogometaši Barçe, tudi Iniesta.

"Sploh nerad govorim o tej osebi. Zato bi, če lahko, ostal pri tem," je o Mourinhu še povedal 29-letni vezist iz Fuentealbille. Portugalcu je uspelo poleg klubskega ustvariti tudi reprezentančni razdor, potem ko se je na njegovo stran postavil Álvaro Arbeloa.

Casillas: "Arbeloa ima v večji meri prav"

Arbeloa, Casillasov in Iniestin reprezentančni kolega, je pred dnevi dejal, da so Mourinha "nekateri igralci" (beri: Casillas) pustili na cedilu, in da se slednji niso obnašali profesionalno. Casillas je že odgovoril z besedami, da ima Arbeloa "v večji meri prav".

"Ima svoj vidik in ni potrebno več razglabljati o tem. Pomembno je, da se je vrnil na igrišče. Da bi govoril z njim? Nič ni za povedati. To je njegovo mnenje in potrebno ga je spoštovati. Poleg tega pa ima v večji meri prav," je dejal Casillas.

O ohladitvi odnosov med dvema stebroma Realove obrambe je pred kratkim spregovoril tudi Raúl Albiol, še en Španec, ki z njima deli obe slačilnici. Nekdanji član Valencie si je zaželel, da bi se odnosi med obema soigralcema spet vrnili v stare tirnice. Pa se bodo?

Komentarjev 1
  • Merkava4 01:13 10.junij 2013.

    Kasiljas - zdej pejt pa v rit, ritka brez hrbtenična...Vsak, ki hodi po tebi ima "v večji meri prav.."pa spizdi nekam v portugalsko ligo...Inesta ima povsem prav - še dobro, da je kreten odšel, drugače bi bila cela reprezentanca sprta med sabo.....