Slovenija
85 ogledov

Inšpekcijski nadzor v Ljubljani: Skoraj pri vseh gostinskih vrtovih kršitve

Ljubljanica Saša Despot
Ljubljanski mestni inšpektorat je v maju poostreno nadziral gostince, ki imajo postavljene vrtove na javnih površinah. Opravili so 16 pregledov in kršitve ugotovili pri veliki večini.

Ljubljanski inšpektorat je pri skoraj vseh gostinskih vrtovih, kjer so opravili nadzore, naštel kršitve (14 od skupno 16 nadzorov). Največ kršitev se nanaša na primere, ko gostinci še niso prevzeli dovoljenj občine, a so zanj že zaprosili. "Tudi sam nadzor je bil usmerjen v te kršitve," pojasnjujejo na mestnem inšpektoratu, kjer so bili do kršiteljev tokrat prizanesljivi.

Glob zaenkrat niso izdali. V sklopu poostrenega nadzora pa so izrekli sedem pisnih opozoril na kraju ter nato še štiri pisna opozorila. Odločiti morajo sicer še v treh primerih, kjer se glede na okoliščine lahko odločijo za izrek opozorila ali globe.

Koliko vrt na javni površini stane?

Vsak gostinec, ki si želi imeti vrt na javnih površinah, mora zanj zaprositi in plačati takso občini. Na območju za pešce gostinski vrt stane 0,72 evra/m² na dan, ožje mestno središče stane 0,47 evra/m² na dan. Izven mestnega središča pa se cena spusti na 0,25 evra/m² na dan. Na postavitev podesta morajo gostinci odšteti še dodatnih 500 evrov.

Občinski oddelek za gospodarske dejavnosti in promet je do konca maja izdal 95 dovoljenj za gostinske vrtove.

<ljubljana>23.05.09, stara ljubljana, gostinski lokali, stari trg, foto: n | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 20:38 17.junij 2016.

    Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne ! Tako deluje slovenska državna birokracija ! Žal pa njihovi šefi delujejo po znanem ; "Slab šef izbira slabe sodelavce,da lahko z njimi manipulira " !

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 12:24 17.junij 2016.

    država pljuva sama sebi v skledo,gostinc proda pijačo in dobijo svoj davek ,ne vem kaj je tej naši vladi ,čakanje dovoljenja bo že sezone konec pa itak se lahko mal čez prste pogleda in se uredi pač naknadno ,pa bo ...prikaži več drugo sezono pa mir