Slovenija
12 ogledov

Inšpektor naj še počaka

cerod Jerca Božič Kranjec
Ker Cerod in Globoko nimata okoljevarstvenega dovoljenja, jima je inšpektor za april izdal odločbo o zaprtju. Inšpektorat so že zaprosili, naj izvajanje odločbe odloži, saj po novi uredbi pogoje izpolnjujeta.

Na odločbi okoljskega inšpektorja o zaprtju trebanjske deponije Globoko je napisan letošnji 13. april, na podobni odločbi, ki se nanaša na novomeški Cerod, pa 23. april, saj nimata okoljevarstvenega dovoljenja. Tako Stane Tomšič, direktor Komunale Trebnje, kot Alojz Turk, direktor Ceroda, upata, da jima bo pri inšpektorju uspelo izposlovati odlog izvršitve teh odločb.

Vmes nova uredba

“Inšpektorat smo zaprosili, naj izvajanje odločbe odloži, ker smo podali novo vlogo za okoljevarstveno dovoljenje na podlagi nove uredbe, po kateri pogoje – v nasprotju s staro – izpolnjujemo,” nam je povedal Tomšič.

Zahtevam za okoljevarstveno dovoljenje po novi uredbi ustreza tudi Cerod, je dejal Turk. “Naša edina težava je za zdaj čistilna naprava, ki pa naj bi avgusta letos že začela poskusno obratovati, tako da smo inšpektorja prosili za šestmesečni odložilni rok,” je dodal.

Nad odpadke še ta mesec

Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje, nam je povedal, da se namerava z odgovornimi na področju ravnanja z odpadki še ta mesec lotiti sprememb: “Na vseh lokacijah, kjer je možno do leta 2015 še odlagati, bomo poskušali zagotoviti, da bo prostor izkoriščen, seveda zakonito, le s prej obdelanimi odpadki.”

Kot je dodal Bogovič, nameravajo urediti tudi centre, v katerih bodo z ločeno zbranimi odpadki ravnali gospodarno in hkrati ustvarili nova delovna mesta po vsej Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.