Slovenija
212 ogledov

Intenzivno o tem, kdo je skrival koroško deklico

Matic Munc, Natalija Markač, koroška deklica Anže Petkovšek
Potem ko so policisti 28. marca letos po letu dni iskanja našli pogrešano petletno koroško deklico, celjski kriminalisti intenzivno nadaljujejo preiskavo primera, predvsem kdo vse je sodeloval pri skrivanju male deklice.

Po zadnjih dogodkih, ki so se zgodili, teče intenzivno zbiranje podatkov in obvestil o tem, kdo vse je sodeloval pri ugrabitvi in skrivanju koroške deklice, je danes povedal direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Jurij Ferme. Policisti preiskujejo, ali je lahko nekdo bil pomočnik pri tem kaznivem dejanju odvzema mladoletne osebe ali storilec.

Ferme, ki je poudaril, da lahko primer samo delno komentira, je povedal še, da se opravljajo razgovori in pregleduje vse zaseženo gradivo – od računalnikov do pisnega gradiva.

Kriminalisti PU Celje so že na novinarski konferenci dan po najdbi deklice povedali, da se preiskava enoletnega skrivanja deklice nadaljuje. Po opravljenih hišnih preiskavah in dveh preiskavah vozil so policisti zasegli več predmetov, ki so potrdili, da osumljeni Matic Munc, Natalija Markač in Munčeva žena Jerneja Munc sodelujejo in imajo zelo aktivno vlogo pri skrivanju deklice.

V zadnjih mesecih so to počeli proti volji očeta deklice in kljub vsem njegovim zahtevam, da se deklica vrne, so takrat pojasnili na policiji.

Komentarjev 1
  • rob 16:41 24.april 2012.

    KDAJ SE BODO ZAČELE INTENZIVNE PREISKAVE PROTI URADNIM OSEBAM, KI SO RAVNALE NEZAKONITO? A to se pa lhako pomete pod preprogo? Seveda, saj gre za odškodninsko odgovornost države, ki bi jo pa na koncu lahko država iztirjala od tistih, ki ...prikaži več so ga "srali"! Vendar je očitno vpletenih preveč pomemebnih imen!