Slovenija
24 ogledov

"Interes države pred osebne interese"

Nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan. Špela Mohorič
Nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan ocenjuje, da bo petkov kongres Pozitivne Slovenije imel posledice ne le za stranko, ampak za vse prebivalce Slovenije.

"So trenutki, ko je treba interes države postaviti pred strankarske in osebne interese, ne da bi tem interesom odrekali legitimnost. S tem, ko je Pozitivna Slovenija prevzela vodenje vlade in upravljanje države sredi politične krize, tudi odločanje o njenem vodstvu daleč presega zgolj notranja strankarska razmerja in vprašanje prihodnosti stranke. Posledic ne bo nosila le stranka, ampak vsi, ki v Sloveniji živimo," meni Kučan.

Strah pred novo krizo

Kot je dodal, izid kongresa razkriva negotovost in bojazen ljudi pred morebitno novo politično krizo. "Verjamem, da je v stranki dovolj modrih in odgovornih ljudi, ki bodo to razumeli in dali prednost skrbi za skupno dobro in politični stabilnosti, potrebni za izhod iz krize," je še dejal Kučan.

Komentarjev 5
  • Miran Polič 12:53 28.april 2014.

    Taki so pokopali državo.

  • dragec 07:33 24.april 2014.

    Zdravo stric!

  • krtmen1 23:11 23.april 2014.

    Kakšen perverzen hipokrit tale mali sivi.....boli njega in njegovo bando za državo in ljudi, mar jim je le za oblast in ohranjanje svojih privilegijev. Država je zaradi njih propadla. Konec tele vlade bi bila lahko rešitev, ampak je verjetno že prepozno.