Slovenija
35 ogledov

"Interesna, ne resna koalicija"

Vinko Gorenak Saša Despot
"Vsaka resna koalicija nastane tako, da se najprej dogovorijo o programu dela, s tem nekako ugotovijo, ali so sploh za normalno politično sobivanje, šele nato so na vrsti kadri," je prepričan Vinko Gorenak.

Notranji minister iz vrst SDS Vinko Gorenak je na svojem blogu zapisal, da se mu "vse bolj dozdeva, da nove vlade še ne bomo dobili tako kmalu, kot se večini morda zdi sedaj".

"Programa dela mogoča nova koalicija sploh nima, ne ve, ali želi vladati do rednih ali do predčasnih volitev, niti tega ne ve, kdaj bi te bile, če bi sploh bile. Nenazadnje sploh ne vedo, kdo naj bi v mogoči bodoči koaliciji sploh sodeloval. Zato pa imajo kandidatko za mandatarko. Je to resna ali slamnata mandatarka, tudi še ne vedo. V takih razmerah je jasno, da ne gre za resno koalicijo ampak za interesno koalicijo, ki se je sporazumela le okoli enega cilja, to je odstranitev sedanje vlade," je med drugim še zapisal Gorenak.

Novi koaliciji napoveduje kratek vek

Meni, da bo čas po izvolitvi Bratuškove za mandatarko čas kreganja, izključevanja, pogojevanja, izsiljevanja okoli programa, zlasti pa okoli ministrskih položajev. "Če pa se bodo 'zložili' v koalicijo in pri tem pojedli nekaj velikih 'knedlov', kar še posebej velja za Viranta, ki je tega že vajen, pa so obeti slabi. 'Knedli' v podobi Jankovića, ki lahko kadarkoli pride iz zmrzovalnika in kljub vnaprej podpisani odstopni izjavi na kongresu PS ponovno postane njen predsednik, bodo kar naprej na krožniku bodoče možne koalicije. Mogoča bodoča koalicija bo podobna na silo v hišo zloženim zidakom brez malte. Take hiše pa niso dolgotrajne," še pravi Gorenak.

Meni, da je zelo mogoče, da bo nova koalicija razpadla tako po tem, ko bo  "dosegla svoj interesni skupen cilj – zrušitev sedanje vlade".



Komentarjev 7
  • Scott 02:27 28.februar 2013.

    Vazelinsko bi vritman, na to se zelo, zelo dobro spozna, če ne verjamete, vprašajte Foureja ali Šoltesa.?

  • Oxxo 20:19 27.februar 2013.

    Vinko Gorenak pakiraj kovčke. GOTOFI ste!Je težko sprejeti dejstvo an? Ko ne boš imel več moči tlačiti uboge policiste!

  • kreten 18:56 27.februar 2013.

    ce jansa odjebe danes,verjetno bom naredil samomor