Šport > Nogomet
18 ogledov

Interju 15.000 € kazni za rasistične pesmi o Balotelliju

Balotelli El Shaarawy Prandelli Italija Nizozemska trening Firence Coverciano EPA
Vodstvo italijanske Serie A je s 15 tisoč evri kaznovalo milanski Inter, čigar navijači so na zadnji ligaški tekmi proti Chievu peli rasistične pesmi o nekdanjem članu črno-modrih Mariu Balotelliju. Napadalec AC Milana se bo z nekdanjo ekipo že čez 12 dni prvič pomeril na vročem milanskem derbiju.

Po odločitvi vodstva najmočnejše italijanske lige Serie A bo moral Inter Milan zaradi obnašanja svojih navijačev plačati 15 tisoč evrov kazni, potem ko je zadnjo ligaško tekmo proti Chievu zaznamovalo njihovo rasistično skandiranje in petje pesmi o Mariu Balotelliju.

Enaka kazen je doletela Juventus, saj so navijači torinskega kluba peli žaljive pesmi o južnjakih iz Neaplja. Tudi sinje modri bodo plačali - njihovi navijači naj bi na gostujoči tekmi proti Laziu z laserjem svetili v oči glavnemu sodniku Danieleju Orsatu.

Interjev predsednik Massimo Moratti se je v imenu navijačev svojega kluba nemudoma opravičil in si zaželel, da na mestnem derbiju naslednjo nedeljo ne bi prišlo do česa podobnega.

"Povedali so mi za to, saj nisem razumel, kaj so govorili. Zelo mi je žal za to. Res mi je žal in resnično upam, da se med derbijem to ne bo zgodilo," je dejal Moratti. To je še eden v nizu rasističnih izpadov z Balotellijem v glavni vlogi.

Nazadnje ga je za "malega črnuha družine" označil podpredsednik njegovega novega kluba Paolo Berlusconi, napadalcu Italije pa so med Eurom 2012 na Poljskem in v Ukrajini med tekmo s Hrvaško na zelenico vrgli banano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.