Slovenija > Komentarji in kolumne
65 ogledov

Iphone na občinske stroške

Sporen ni telefon, sporen je luksuz. Iz spoštovanja do tistih, ki ne vedo, kaj bodo jutri jedli.

Tadej Slana | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Vprašajte 12-letnika, kateri mobilnik bi izbral. Skoraj gotovo bo rekel iphone. A starši mu ga, razen če imajo preveč denarja, ne bodo kupili, ker je za igranje igric preprosto predrag. Vprašajte direktorje podjetij, s čim telefonirajo njihovi zaposleni. Dvomim, da z najdražjimi telefoni na tržišču. Vprašajte šentrupertskega župana Ruperta Goleta. Izbral je iphone, zase in za svoje kolege.

 Zmogljivosti takega telefona bi sicer 12-letnik izkoristil veliko bolje kot občinski uslužbenec, ki ga menda potrebuje le za dostop do spleta in elektronske pošte ter podobne, nezabavne reči. Saj jim privoščim. Čestitam jim, ker so izbrali kakovosten in zmogljiv telefon. Vendar se tak, ki bi omogočal vse, kar je kot potrebne funkcije navedla gospa direktorica občinske uprave, dobi že čisto poceni. In nikar naj se ne izgovarjajo na občinski pravilnik, ki županu dovoljuje 150, uslužbencem pa sto evrov mesečnega stroška za telefonijo, saj so si ga spisali sami.

Luksuz

Kako moreš plesati po štali, ko ti crkuje krava?! V državi imamo že 124 tisoč registriranih brezposelnih in še veliko več lačnih ust, ki s težkim srcem berejo, da se na neki majhni občini z javnim denarjem gredo luksuz. Res je, da tudi če v Šentrupertu takoj prodajo vse iphone, ne bodo nič zmanjšali revščine v Sloveniji, niti v občini. A če bi bil jaz župan, tudi pomislil ne bi, da bi si z javnim denarjem kupil najprestižnejši telefon. Iz spoštovanja do tistih, ki ne vedo, kaj bodo jutri jedli.

Preberite še članek: Dežela kozolcev in iphonov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.