Svet
23 ogledov

Iraške sile prevzele nadzor nad univerzo v Mosulu

Mosul EPA
Od tu bodo lahko sprožili napad na zahodni del Mosula ...

Iraške sile so danes prevzele nadzor nad univerzo v Mosulu, drugem največjem iraškem mestu, ki je delno še vedno v rokah skrajnežev Islamske države. Iraške sile so s tem dosegle reko Tigris, ki teče skozi središče tega mesta na severu Iraka. Od tam bodo lahko sprožile napad na zahodni del Mosula, ki ga nadzorujejo džihadisti.

"Varnostne sile so v celoti osvojile univerzo v Mosulu," je sporočil poveljnik elitne protiteroristične enote Talib Šagati. "Sile so zasegle kemikalije v laboratorijih univerze ter deaktivirale razstrelivo in avtomobile bombe," je dodal.

Mosul | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Iraška televizija al Irakija je pred tem predvajala posnetke bojev znotraj obsežnega univerzitetnega kompleksa, ki leži v vzhodnem delu Mosula, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iraške sile so napad na univerzo sprožile danes. Lokalni mediji so poročali, da so imeli džihadisti svoje poveljstvo na tem območju.

Iraška vojska je ofenzivo za ponovno zavzetje drugega največjega iraškega mesta, ki je v rokah Islamske države od sredine leta 2014, sprožila sredi lanskega oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.