Šport
29 ogledov

Irskim navijačem pariško priznanje

Irska navijači Euro 2016 EPA
Francija je sicer v osmini finala evropskega prvenstva premagala Irsko, a so si navijači slednje ekipe prislužili posebno priznanje.

Irski navijači so s svojim srčnim in poštenim navijanjem ter obnašanjem navdušili javnost, zato se je županja mesta Pariz Anne Hidalgo odločila, da navijačem podeli priznanje Grand Vermeil.

"Obnašanje irskih navijačev je bilo pozitivno in polno veselja. Lahko je vzor vsem ostalim in zato se jim želimo zahvaliti," je dejala županja francoske prestolnice.

V štirih tekmah na Euru so irski navijači obiskali Pariz, Bordeaux, Lille in Lyon brez incidentov, s pesmijo in dobrimi vibracijami, ljudje so jih opazili, da so na primer zamenjali gumo vozniku v stiski, peli uspavanke dojenčkom, s pesmijo pomagali kolegu pri dvorjenju francoski lepotici ...

Lansko leto je priznanje Grand Vermeil prejel španski teniški igralec Rafael Nadal, ki je devetkrat osvojil Roland Garros.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.