Magazin > VIP
54 ogledov

Iryna je stroga šefica

Playboyeva zabava Iryna Osypenko Žurnal24 main
Priznana manekenka Iryna Osypenko že nekaj časa uspešno vodi svojo manekensko agencijo, s katero se uveljavlja tudi na tujem trgu.

Za modno agencijo se je Iryna Osypenko Nemec odločila letos. Ustanovitev agencije je nekako logičen korak naprej v njeni manekenski karieri, ker pa dobro pozna trg, dekleta in naročnike, ji posel dobro uspeva, nam je zaupala.

Pod okriljem agencije, ki se imenuje Iryna model management, je skoraj 30 deklet, večina od njih je že medijsko izpostavljena. Za njo delajo med drugim Sabina Remar, Anamarija Avbelj, Mirela Korač, Karin Škufca, med moškimi modeli pa je najbolj znan Taiji Tokuhisa.

Moja dekleta so za tujino prezrela

Njeni manekenke in manekeni opravljajo vsa dela, ki jih model opravlja, se pravi od fotografiranja in snemanja reklam do modnih revij. Na slovenskem tednu mode, ki se začne v ponedeljek, se bo po modni pisti sprehodilo tudi nekaj njenih deklet. Agencija sodeluje z agencijami v Avstriji, Nemčiji in Italiji, drugod po svetu pa za zdaj ne, saj so dekleta v tujini že uveljavljena in malo prezrela. "Ko bom imela mlajša dekleta, stara 18 in 19 let, bodo bolj primerna za tujino.“

Pa Iryna še vedno nastopa v vlogi manekenke? "Nastopim le, če si me naročnik izrecno želi,“ nam je dejala in dodala, da za modne revije daje prednost dekletom.

Plačila nižja, atributi ostajajo enaki

Recesija tudi njenim dekletom prinaša manjše honorarje, vendar veliko delajo in so tako s skupnim plačilom zadovoljna. Imajo pa različno ceno, saj znana manekenka pričakovano dobi večje plačilo.

Na vprašanje, ali imajo naročniki posebne zahteve, kar se tiče atributov manekenk, je Iryna odgovorila, da so za modne revije v prvi meri pomembni znani obrazi, ki pritegnejo medije. Glede videza deklet pa zahteve še vedno ostajajo enake – dekle mora biti visoko, vitko in lepo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.