Svet
34 ogledov

IS izvršila največji množični umor letos

Irak, Vojak, Islamska država Profimedias
Največji množični umor v letošnjem letu, v katerem je Islamska država umorila 33 ljudi, piše Independent.

Britanski opazovalci skupine za zaščito človekovih pravic so za Independent povedali, da so aktivisti videli množični umor in trupla žrtev, ki so bile stare od 18 do 25 let. Pobili so jih blizu strateško pomembnega mesta Deir ez-Zura.

"Umorili so jih z ostrimi predmeti poleg jame, polne krvi," piše v njihovem poročilu. Britanski opazovalci so še navedli, da ni poznano, ali so žrtve pripadniki sirske vojske, koalicijske vojske ali uporniki.

Prvič uradno nad Trumpa

Islamska država je medtem v torek objavila svoj prvi uradni odziv, odkar je Donald Trump postal predsednik ZDA. Kot je sporočil IS, se ZDA utapljajo, državo pa vodi "idiot", na spletni strani poroča Reuters.

Tiskovni predstavnik IS Abi al Hasan al-Muhadžer je v tonskem sporočilu še dejal, da so ZDA že propadle, da je to očitno na vsakem koraku ter da Trump ne ve, kaj so Sirija, Irak in islam.

Trump je kot eno od prioritet svojega predsedniškega mandata določil prav poraz IS.

"Umri zaradi zlobe, Amerika, umri zaradi zlobe, narod, kjer so tako mladi kot stari pripravljeni umreti v imenu boga, ne bo poražen," je še dejal al Muhadžer.

Mednarodna koalicija pod vodstvom ZDA se bori za ponovni prevzem nadzora nad dvema največjima mestoma v rokah IS, Mosula v Iraku in Rake v Siriji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.