Slovenija
36 ogledov

Iščejo Medveda Čalapinka

Medved Čalapinko Občina Bled
Po 11. Silvestrovanju za otroke na Bledu organizatorju ukradli priljubljeno maskoto Medved Čalapinko. Za informacije, ki bi jih pripeljala do kostuma ali storilca, obljubljajo nagrado.

"Čudovito, s programom in obiskovalci bogato 11. Silvestrovanje za otroke na Bledu je 31.12.2016 organizatorju pokvaril dogodek med 17.45 in 18.00, ko je zaenkrat neznani storilec ukradel izposojeno maskoto Medved Čalapinko," je povedal Toni Mežan, podžupan občine Bled.

Unikaten kostum je bil po prireditvi shranjen v potovalnem kovčku Dunlop črne barve z modro obrobo, glava pa v modro beli karirasti vreči iz blaga.

Pošteni tat?

"Eno informacijo smo že pridobili," je še sporočil Mežan. "Očitno je ''pošteni'' tat prinesel maskoto v večernih urah nazaj, ker sta bila kovček in vreča videna nekaj po 22. uri na postajališču za kočije pred Festivalno dvorano. Vendar je nato spet vse skupaj izginilo. Torej se je ''zadnja'' tatvina zgodila 31.12. po 22. uri.Veseli bomo vsake nove informacije." 

Koristne informacije bodo nagradili

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem kostumu ali so videli koga, ki bi kovček odnesel izpred Festivalne dvorane na Bledu, prosijo, da pokličejo na telefonsko številko 051-30-60-89 ali javijo najbližji policijski postaji.

Prav tako bomo veseli vsake informacije v bodoče, če bi se kaj od naštetega pojavilo v kakšnem oglasu ali morda kjerkoli zavrženo. "Koristno informacijo, ki bi pripeljala do kostuma ali storilca, bomo nagradili," obljublja Mežan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.