Magazin
59 ogledov

Iščejo začasne skrbnike za mačje mladiče

muc Shutterstock
Zavetišče za živali Maribor išče odgovorne in skrbne prostovoljce, ki imajo čas in voljo začasno pomagati pri oskrbi sesnih in mačjih mladičev.

Kot so zapisali v zavetišču, se zaradi mile zime in zgodnje brejosti mačk letos z mladiči soočajo nekoliko prej kot običajno, povečano število mladičev pa pričakujejo v sredini maja.

Ob tem v mariborskem zavetišču poudarjajo, da je oskrba sesnih mladičev veliko zahtevnejša kot oskrba večjih mačk. Kot so zapisali, je treba mladičke večkrat na dan hraniti ob uri, jih masirati, da lahko izločajo, in skrbeti za primerno temperaturo njihovega gnezda, zato potrebujejo nekoga, ki ima zagotovo dovolj časa, da jim lahko nudi primerno oskrbo.

Vse, ki so se v opisu prepoznali, v zavetišču pozivajo, naj se nanje obrnejo po telefonu med uradnimi urami, lahko pa jih tudi obiščejo. Uradne ure so od ponedeljka do petka med 9. in 11. ter med 13. in 15. uro.

Za veterinarsko oskrbo mladičev bo poskrbelo zavetišče, ki bo pomagalo tudi z mačjim mlekom in peskom, so dodali v zavetišču. Ob tem so spomnili, da se prostovoljec zaveže, da bo dosledno spoštoval navodila lečeče veterinarke in bo ob dogovorjenih terminih z mladičem prihajal v zavetišče, kjer bo žival deležna oskrbe, ki je predpisana in zanjo tudi nujna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.