Šport > Nogomet
28 ogledov

Isco za 30 milijonov v Real Madrid

isco EPA
Španec Isco, nogometaš Málage, bo v prihodnji sezoni igral za Real Madrid. Galaktiki bodo svojo novo okrepitev predstavili v začetku julija.

Po poročanju španskega športnega časnika Marca sta se Real Madrid in Málaga že dogovorila za prestop vzhajajočega se nogometnega zvezdnika 21-letnega Francisca Alarcona Isca, ki se bo v vrste kraljevega kluba preselil za 30 milijonov evrov. Marca še poroča, da bodo pogodbo o transferju Isca potrdili prihodnji teden, novo okrepitev pa bodo uradno predstavili v začetku julija.

Pogajanja o prestopu 21-letnega napadalnega vezista sta vodila izvršni podpredsednik Málage Moayad Shatat in izvršni direktor Reala José Ángel Sánchez. Andaluzijci so sprva zahtevali 35 milijonov evrov, vendar so nato pristali na pet milijonov manj. Po neuradnih podatkih naj bi se ekipi dogovorili za izplačitev dodatnih finančnih sredstev, če se bo Isco izkazal na klubskem in mednarodnem prizorišču.

Liverpool se krepi

Španski nogometni napadalec Luis Alberto bo nogometno poklicno pot nadaljeval na Otoku, v vrstah Liverpoola. Rdeči z Anfielda so danes po opravljenem zdravniškem pregledu tudi uradno podpisali pogodbo z 20-letnim članom španske izbrane vrste do 21 let. Pogodba je vredna skoraj osem milijonov evrov.

Alberto je pred tem igral za špansko Sevillo, minulo sezono pa je bil na posodi v Barceloni, kjer je bil član rezervnega nogometnega moštva katalonskega nogometnega velikana.

Pogodbo z redsi je podpisal vratar Sunderlanda Simon Mignolet. Belgijec se bo na Anfield preselil za odškodnino v višini 10,5 milijona evrov.

Courtois ostaja v vratih Atlética

Vratar belgijske nogometne reprezentance Thibaut Courtois bo tudi tretjo zaporedno sezono preživel kot posojen nogometaš pri Atléticu iz Madrida. Španci so nov dogovor dosegli z angleškim Chelseajem, katerega član je sicer mladi vratar.

Courtois je za Atlético v zadnjih dveh sezonah zbral 98 nastopov, v tem času pa je osvojil dve lovoriki. Enaindvajsetletnik je ob koncu sezone 2012/13 prejel nagrado za vratarja, ki je v španskem državnem prvenstvu prejel najmanj zadetkov.

"Zelo sem vesel, ker sem si to želel. Vedno sem govoril, da si želim nadaljevati pri Atleticu in biti del tako pomembnega tekmovanja kot je liga prvakov, v katero smo se uvrstili po izjemni poti," je sporočil Courtois.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.