Šport
35 ogledov

Užaljenost zamenjala za odpuščanje

jelena isinbajeva EPA
Ruska atletinja Jelena Isinbajeva, dvakratna olimpijska prvakinja v skoku s palico, je končala kariero.

Svojo odločitev je 34-letnica sporočila na posebni tiskovni konferenci v Riu de Janeiru. "Povabila sem vas, da vam sporočim, da končujem kariero," je povedala atletinja.

Isinbajevo, ki je lastnica 28 svetovnih rekordov, so sicer v četrtek imenovali v komisijo športnikov Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok). Atletinja je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass omenila tudi možnost o svoji kandidaturi na mesto predsednice Ruske atletske federacije.

Isinbajeva je bila med tistimi športniki, ki niso smeli nastopiti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, in to zaradi kolektivne dopinške kazni.

Iaaf je novembra lani zaradi sistematičnega dopinga rusko atletsko zvezo in njene atlete do nadaljnjega izločil z vseh mednarodnih tekmovanj. Rusijo je nato na igrah zastopala le atletinja Darja Klišina.

"Nisem ne sodnik ne bog, zato je - če predsednik in člani Iaaf ocenjujejo, da so bili pošteni do čistih ruskih športnikov - to na njihovi vesti," je dejala Isinbajeva ter dodala: "Iaaf je postavil nemogoče kriterije, del katerih sem izpolnila, med drugim tudi to, da sem oddala pet vzorcev krvi in dva vzorca urina. A to se je izkazalo za nezadostno. Užaljenost in svoje besede, da tega ne bom odgovornim nikoli odpustila, sedaj zamenjujem z besedo 'odpuščam', in vse prepuščam volji boga.''

jelena isinbajeva | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.