Svet
14 ogledov

Skrajneži ubili 13 najstnikov

Isis Youtube
Usmrtili 13 najstnikov, katerih edina "napaka" je bila, da so gledali prenos nogometne tekme.

Skrajna islamistična skupina Islamska država (IS) je usmrtila 13 najstnikov, ker so gledali prenos nogometne tekme med irakom in Jordanijo v Mosulu, ki je pod nadzorom islamistov.

Po navedbah organizacije Raqqa is Being Slaughtered Silently, ki zbira dokaze šokantnega nasilja, ki ga izvaja ISIS, so jih postavili v strelski vod in jih ustrelili z brzostrelkami. "Trupla so ležala na tleh, njihovi starši si jih niso upali nito pobrati, zaradi strahu pred, da bo teroristična organizacija ubila tudi njih," so sporočili iz organizacije.

Islamska država zahteva odkupnino

ISIS je sicer v video posnetku, objavljenem na džihadističnih spletnih straneh, zagrozila, da bo ubila dva japonska talca, če Tokio v 72 urah ne bo plačal 200 milijonov ameriških dolarjev odkupnine.

Na videu je moški, oblečen v črno, z nožem v roki, ki stoji med talcema, oblečenima v oranžna pajaca. V kamero govori, da imajo 72 ur časa, da vlado prepričajo v plačilo odkupnine.

Skrajnež trdi, da bo z odkupnino Japonska plačala za nevojaško pomoč, ki jo je japonski premier Šinzo Abe obljubil v podporo operacijam proti IS med svojo turnejo na Bližnjem vzhodu.

Iz virov v japonski vladi se je izvedelo, da vlada grožnjo preučuje, kot tudi avtentičnost video posnetka.

Eden od talcev je bil že na video posnetku avgusta lani, v katerem je rekel, da mu je ime Haruna Jukava, na posnetku pa so ga ugrabitelji zasliševali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.