Svet
230 ogledov

Islamska država usmrtila 15-letnika

Usmrtitev IS Youtube
Eden izmed poveljnikov Islamske države je več mesecev spolno zlorabljal 15-letnega dečka, ki ga je držal v ujetništvu. Ko je verska policija razkrila primer, so dečka vrgli v smrt z visoke stavbe, vojaka IS pa pustili pri življenju.

Za primer usmrtitve 15-letnega dečka, ki so ga ekstremisti obtožili, da je homoseksualec, je sirski novinarski agenciji ARA povedal eden izmed očividcev usmrtitve, do katere je prišlo v četrtek tik pred novim letom. “Strašljivi usmrtitvi je prisostvovala številna množica ljudi,” je še povedal očividec in dodal, da so najstnika v hiši lokalnega vodje Islamske države prijeli v četrtek.

Po hitrem postopku so ga obsodili na smrt, čeprav je mesece trpel spolno nasilje s strani enega izmed poveljnikov Islamske države. Slednjega so ekstremisti pustili pri življenju, zaradi prestopka so ga le degradirali, izgnali iz Sirije in poslali na fronto v Irak.

Združeni narodi pri tem ocenjujejo, da je Islamska država v zadnjem letu usmrtila najmanj 30 ljudi, ki so jih obtožili homoseksualnosti; Varnostni svet je decembra prvič obravnaval napade IS na homoseksualne osebe.

Izvršna direktorica Mednarodne komisije za pravice gejev in lezbijk Jessica Stern je pri tem potedala, da homofobno nasilje Islamske države vzpodbuja tudi druge džihadiste, da napadajo homoseksualce. Pregon slednjih je v Iraku in Siriji sicer obstajal že davno pred prihodom Islamske države. 

Komentarjev 15
  • endrug 08:36 06.januar 2016.

    čavez, ti nisi normalen.

  • klepetava 06:56 06.januar 2016.

    Čavez, si ti že letel? Čuvi se, karma pa to.

  • principiumnovum 13:16 05.januar 2016.

    Naši mediji o tem dogodku skoraj ne poročajo. Če že, pa skoraj s tedensko zamudo, čeprav je bilo na silvestersko noč v enem samem mestu uradno zabeleženih več kot 60 spolnih napadov na ženske s strani arabcev. Da ne omenjam ...prikaži več nasilne rope mobilnih telefonov in torbic ženskam in marsikatere so bile tako poškodovane, so bile na silvestrovo hospitalizirane. Vir: https://www.facebook.com/rtlwest/videos/1014729298578067/?pnref=story