Svet
14 ogledov

Islamski skrajneži grozijo papežu

Papež v kii soul Profimedias
Islamski skrajneži, ki sejejo smrt v Iraku in Siriji, naj bi na muho vzeli papeža. V Italiji so zato izdali opozorilo pred terorističnimi napadi.

Vir iz italijanske obveščevalne službe trdi, da pripadniki Islamske države (IS) pripravljajo niz terorističnih napadov v Evropi, še posebej pa naj bi na piko vzeli papeža Frančiška, ker je "največji eksponent krščanstva" in "nosilec lažne resnice".

Zaradi groženj naj bi italijanske oblasti izdale opozorilo pred možnostjo terorističih napadov, poroča Il Tempo. Notranji minister Filippo Bubbico je dejal, da skrajneži predstavljajo enako tveganje za Italijo in Vatikan. V opozorilu so zapisali, da Islamska država cilja občutljive tarče v in izven Rima. Med njimi tako veleposlaništva kot tudi cerkve, avtobusne in železniške postaje, letališča in druge podobne ustanove. V veljavo naj bi stopila celo prepoved letenja nad Vatikanom in italijanskim zunanjim ministrstvom. 

"Nič resnega ni," pa se je na grožnje odzval tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardo. "Vatikan zaradi tega ni posebej zaskrbljen." 

Italijanske oblasti so pred nekaj dnevi prijele pet moških, ki jih sumijo povezav s skrajneži. Omenjeni časnik poroča, da se je v Italiji v zadnjem času povečalo število skrajnežev. 

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:37 30.avgust 2014.

    Ha najbolj iskren pa dobr papež do zdej oni bi ga pa ubil? Pol bo sam kak slabši pršu spet gor. A si res tok želijo tega?

  • kapibara 20:17 29.avgust 2014.

    Ne verjamem, da so Islamski skrajneži.. veliko jih je že bilo odstranjenih zaradi stopicanja po "žulju" RKC..+ njenega denarja..